STAY-C® 50

Vitamine C is notoir onstabiel en oxideert snel bij blootstelling aan lucht en zonlicht. Als het eenmaal geoxideerd is, is het niet alleen niet meer werkzaam, het schaadt de huid zelfs! Daarom hebben we bij emerginC gekozen om uitsluitend StayC-50 in onze producten te gebruiken.

StayC-50, ook wel bekend als natriumascorbylfosfaat, is namelijk een van de meest stabiele en biologisch beschikbare vormen van vitamine C. Het wordt op natuurlijke wijze gemakkelijk omgezet in L-ascorbinezuur na het aanbrengen op de huid. Het is wetenschappelijk aangetoond dat StayC 50 fotoschade (zonneschade), acne en hyperpigmentatie verbetert.

STAY-C 50 voor een zichtbaar jonger uitziende huid

De beelden tonen vermindering van UV-geïnduceerde ROS (reactieve zuurstofsoorten) 3 uur na het aanbrengen van een test emulsie. Vergeleken met de SPF 8- controleformulering, leidt de toevoeging van 2,5% vitamine E acetaat tot een vermindering van het ROS-niveau met 23%. De combinatie van 2,5% Stay-C50 en 2%Acetaat vermindert ROS tot bijna 50%. Stay-C50 vermindert niet alleen de schadelijke vrije radicalen, maar helpt ook om stevigheid van de huid te verhogen. Bij vrijwilligers die Stay-C50 emulsie gebruiken wordt synthese van collageen type I en II in bindweefselcellen aangetoond.

StayC-50 vermindert niet alleen schadelijke vrije radicalen, maar helpt ook de stevigheid van de huid te verbeteren. De deelnemers die StayC-50 op de huid gebruikten, ondervonden de synthese van collageen I en III in menselijke fibroblasten.

STAY-C 50 vermindert pigment

Stay-C 50 werkt in op het enzym tyrosinase (verantwoordelijk voor de aanmaak van melanine), waardoor overmatige productie van melanine wordt geremd. Studies hebben aangetoond dat StayC 50 de melanogenese in primaire menselijke melanocyten met 57% vermindert.

STAY-C 50 voor het verminderen van de verschijning van acne

Huidoneffenheden en acne zijn huidaandoeningen waar niet alleen tieners, maar ook volwassenen last van hebben. Bij het ontstaan ​​van huidonzuiverheden en -ontstekingen zijn veel factoren betrokken, waaronder de bacteriële groei van Proprionibacterium acnes en peroxidatie van talg.

Klinisch onderzoek toont aan dat het gebruik van StayC-50 van 1% de door UVA-licht geïnduceerde talgoxidatie (squaleen) met 30% remt en Proprionibacterium acnes vermindert.