Advies voor de man

De mannenhuid is dikker en heeft specifieke behoeften waar met deze producten op ingesprongen wordt. Verder houden mannen in de regel niet van vette crèmes, daarom adviseren we lichte producten op basis van gel-achtige substanties, zonder in te boeten op werkzaamheid en effect.

In dit stappenplan doorlopen we de basis stappen van huidverzorging, reinigen, voeden en beschermen. Uiteraard is dit huidverzorgingsplan aan te vullen met bijvoorbeeld een toner en peeling voor thuis.

In dit stappenplan gaan we uit van een normale huid. Ben je op zoek naar producten voor een specifieke indicatie als acne of pigmentatie, kijk dan in het menu onder ‘jouw huid’.

Goed reinigen is de eerste stap in het verzorgen van de huid. Je haalt hiermee vuil weg en bereidt de huid voor op de vervolgstappen. De emerginC Scientific Organics Kombucha Cleanser in het specifiek is een behandeling op zich. De Kombucha - Japans gefermenteerde thee - bevat door de fermentatie veel gunstige stoffen voor de huid bevat zoals organische zuren, vitaminen, enzymen en antibioticum.

De Scientific Organics Kombucha Cleanser werkt verjongend, omdat het de verharding van collageen door suikers tegengaat. Bovendien wordt de aanmaak van nieuw collageen bevorderd. De Whitonyl® vermindert en helpt tegen het ontstaan van pigmentatie. De druivenstamceltechnologie zorgt voor het herstellen van de cellen. De emerginC Kombucha Cleanser is een zeepvrije gezichtsreiniger die zuiverend en hydraterend is en huidveroudering tegengaat. Breng de cleanser aan in de ochtend en avond en laat even inwerken.

De dubbele functie van de emerginC Rawceuticals RED BERRY DUAL MASK & GOMMAGE™ is een eerste pré. Het kan namelijk gebruikt worden als een voedend, hydraterend en mineraliserend masker. Daarnaast kan het gebruikt worden als een exfoliërende, zuiverende en verhelderende scrub. Een dun laagje iets laten indrogen en dan met lichte draaibewegingen scrubben; er komt een superzachte, zuivere en heldere huid tevoorschijn.

De Rawceuticals® RED BERRY DUAL MASK & GOMMAGE zit vol met mooie rauwe ingrediënten, die niks aan hun natuurlijke kracht verloren hebben, zoals frambozenzaad, avocado, rode esdoorn, fijn vulkaansteen, kaoline en het mineraalrijke Boreal Forest Bark Concentrate™.

Na het reinigen met de cleanser en de scrub is de huid extra ontvankelijk voor actieve werkstoffen uit onze serums. Het emerginC Multi-Vitamin + Retinol Serum is een veelzijdig serum dat de huid op alle vlakken verbetert. Op basis van hoogwaardige natuurlijke vitamine A, B, C, E, F en H die zijn verpakt in de gekleurde, luchtdichte capsules om oxidatie tegen te gaan. De capsules gaan pas open in het pompje waardoor de actieve bestanddelen alleen worden afgegeven bij gebruik. Daarnaast bevat het serum zoethoutwortel extract, kamille, venkel, duizendblad, hop, allantoïne en citroenmelisse.

Beschermt de huid tegen oxidatie en vrije radicalen, stimuleert celvernieuwing en collageen-aanmaak, kalmeert en vermindert roodheid.

Het emerginC Rawceuticals® SALVATION SERUM® is een ‘alles-in-een’ serum dat helpt de tekenen van veroudering tegengaan, roodheid vermindert,  de natuurlijke vochtbalans van de huid herstelt, oneffenheden vermindert, verbetert de structuur en teint van de huid en zorgt voor een instant liftend effect. Bevat o.a. mos extract, orchidee stamcellen, witte wilgbarstextract, rozemarijn, rooibos, kruidnagel en kardemom. Het Rawceuticals® SALVATION SERUM™ heeft de textuur van een gel, droogt niet vet op en ruikt kruidig. Dus ook heel geschikt voor mannen.

We adviseren je om 1 tot 3 keer in de week een masker aan te brengen. Voor de normale mannenhuid raden we het emerginC Scientific Organics Phytocell Detox Mask aan. Het masker is sterk ontgiftend en tegelijkertijd voedend en verjongend door de super-ingrediënten als zeewier en algenextract, druivenstamcellen, spirulina en Kombucha. Phytocell is een substraat van speciale appelstamcellen en stimuleert onze eigen stamcellen tot celvernieuwing. Het Phytocell Detox mask bevat ook Franse groene klei. Deze klei onttrekt en absorbeert alle onzuiverheden en overtollige talg. Vooral bij een doffe en vette huid zorgt dit masker voor grote verbetering. 

Het emerginC Vitamin C + Retinol Mask is een masker op kleibasis. Geeft al na 1x een zichtbare verbetering van de teint en textuur van de huid. Heeft een sterke anti-age werking en is ook ideaal bij (hormonale) puistjes en gerstekorrels. Een intensief masker dat al na een enkele keer gebruik een zichtbare verbetering van de huid geeft. Bevat krachtige concentraties vitamine C, citrus, retinol en groene thee voor het afvoeren van dode huidcellen en verbetering van teint, helderheid en textuur.

Een goede zonbescherming is essentieel in je huidverzorgingsroutine om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Bij emerginC heb je keuze uit de Sun SPF 30+ (Untinted) en de Sun SPF 30+ (Tinted). Een natuurlijke zonnebrand SPF30+ met bescherming tegen UVA en UVB op basis van zink- en titaniumdioxide, plus toegevoegde vitamine C en E. Helpt de huid in goede conditie te houden tijdens en na blootstelling aan de zon. Laat geen witte waas achter. De emerginC Sun SPF+30 Tinted is een natuurlijke getinte zonnebrand met minerale filters. De kleur in de zonnebrand is subtiel en zorgt voor een mooi geëgaliseerde huid. Breng de Sun SPF 30+ aan in de ochtend en gedurende de dag. 

Get your emerginC Men’s Facial!

De emerginC Men's facial is een gezichtsbehandeling speciaal ontwikkeld voor de heren. De gezichtsbehandeling bestaat uit het exfoliëren, om dode huidcellen te verwijderen. De vitamines, mineralen, peptiden en botanische extracten verbeteren de teint en textuur van de huid en gaan irritatie die gepaard gaat met scheren tegen.

Huidtype
Alle huidtypen

Huidproblemen
Fijne lijntjes, dehydratatie, roodheid, scheer irritaties, oneven teint en textuur