Peptiden, als pokon voor je huid

Wat pokon doet voor planten, doen peptiden voor je huid. Peptiden verbinden ingrediënten en zorgen voor een betere werkzaamheid van de actieve stoffen in huidverzorging. Toch is de ene peptide de andere niet. Bij emerginC hebben we meerdere serums waarin we peptiden inzetten om samen met de actieve ingrediënten specifieke indicaties, zoals huidverslapping en een vale huid, aan te pakken.

Peptiden zijn bouwstenen van (lange of korte kettingen) aminozuren, die op hun beurt weer de basis zijn voor proteïnen (eiwitten). De peptiden die in huidverzorgingformules verwerkt worden, kunnen van natuurlijke of synthetische afkomst zijn en er zijn veel verschillende soorten, zoals pentapeptiden en neuropeptiden die elk een specifieke werking of bepaalde eigenschap wordt toegeschreven. De meeste peptiden doen in elk geval dienst als een vochtbindende stof en hebben ‘celcommunicerende’ eigenschappen om het natuurlijke huidherstel te ondersteunen. 

One youthful glow please!

Al kunnen peptiden, net als de meeste huidverzorgingingrediënten, op zichzelf geen grote wonderen verrichten, ze leveren in een skincareformule wel een grote bijdrage aan het behoud van een sterke huidconditie, stralende gloed en een glad, zacht huidoppervlak. Om daadwerkelijk iets voor de huid te kunnen betekenen, een belangrijke voorwaarde bij emerginC, is het echter van belang dat de peptiden in de juiste dosering gemixt worden met andere actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur en krachtige plantextracten, zodat ze elkaar in werking kunnen versterken. 

De hele maand mei 2024 krijg je 10% korting op de emerginC peptide serums. 

10% korting op Peptide Booster Serum

De emerginC Scientific Organics serie bestaat uit producten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan 70% van biologische teelt. Het Peptide Booster Serum bevat een geavanceerde, actieve peptide van natuurlijke herkomst: ColhibinPF ™ uit rijstextract, dat de afbraak van collageen afremt en de huid beschermt  tegen stressfactoren die door UV-straling worden veroorzaakt. De formule is verrijkt met bamboo-extract (rijk aan silica), een concentraat van granaatappel, rode algenextract, superfood kombucha en hét antioxidant waar iedereen het over heeft: astaxanthine, een krachtige carotenoïde die zowel in algen, plankton als vissoorten voorkomt.

10% korting op Swift Lift Peptide Firming Serum

Het emerginC Swift Lift Peptide Firming Serum geeft een sterk liftend effect door de baanbrekende formule die bestaat uit een effectieve mix van actieve matrikine oligopeptiden (‘boodschappers voor de cellen’),  gepatenteerde tetrapeptiden (stimuleren de celvernieuwing), een speciaal biopolymeer uit de zee: InstaliftTM (verstrakkende werking), hyaluronzuur en diverse plantextracten die direct voor een zichtbaar verstevigend en hydraterend effect zorgen. Na verloop van tijd zal ook de duidelijke zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels afnemen.

Like botox in a jar! Het emerginC Crease Ease duo is het natuurlijke alternatief voor een rimpelbehandeling met toxines. De Crease Ease Gel is speciaal ontwikkeld ter bestrijding van de oorzaken van expressierimpels op het voorhoofd en rond ogen en lippen. De emulsie bevat daarnaast zijde, dat de huid glad en sterk maakt en gebruik je als serum voor het hele gezicht. Beide Crease Ease producten bevatten een unieke mix van argireline, Matrixyl 3000™, myoxinol, ameliox en unisteron Y-50™, alle klinisch onderzochte natuurlijke peptiden. Daarnaast zijn er verjongende ingrediënten, antioxidanten en kruidenextracten toegevoegd, die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren.

Good to know!

  • emerginC houdt van de natuur en streeft altijd naar zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijke productiemethoden en materialen.
  • Sinds 2010 heeft emerginC meer dan een miljoen bomen geplant voor ieder verkocht product. Buy one, Plant one!
  • emerginC is officieel supporter van CleanHub, dat zich richt op het oplossen van het wereldwijde probleem van plastic vervuiling, met name in de oceanen.
  • Alle emerginC huidverzorging is vrij van kunstmatige kleur,- en geurstoffen, dierlijke ingrediënten, parabenen, minerale oliën of synthetische conserveringsmiddelen.
  • Alle huidverzorging van emerginC, evenals de producten die gebruikt worden voor salon treatments, zijn geschikt voor vrouwen en mannen en alle huidtypen – ook voor de (meest) gevoelige huid.
  • emerginC werkt mee aan de ontwikkeling van biologisch afbreekbare en composteerbare potten voor de producten om de impact op het milieu te minimaliseren.
  • emerginC is in de Verenigde Staten al jaren nummer 1 favorite brand in luxe SPA’s en salons voor huidverbeterende facials & lichaamsbehandelingen, onder andere in prestigieuze hotels als het Four Seasons Resort Baltimore, de Miraval Spa en het beroemde Wynn Resort in Las Vegas.

Maaike & Silke over de peptiden in de Crease Ease