Vegan skincare van emerginC

Alle skincare producten van emerginC zijn 100% vegan. Onze producten worden gemaakt met respect voor mens, dier en natuur. Onze producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en worden nooit op dieren getest.

Bij emerginC gaan we nog een stapje verder met onze groene initiatieven. Zo planten we voor ieder verkocht product een boom in samenwerking met PLANT-IT 2020 en we werken samen met Clean Hub, voor ieder verkocht product vissen zij 100 gram plastic uit de zee.

Onze producten zijn daarnaast vrij van plastics en andere chemische toepassingen. We verpakken onze producten in gerecycled karton en bedrukken met gifvrije inkt. Daarnaast zijn de flessen van de cleaners als enige tijd gemaakt van suikerriet in plaats van plastic.

Vegan skincare van emerginC

Kies je voor een mooiere wereld, gebruik dan de vegan skincare van emerginC. Bij emerginC geven we namelijk terug aan de aarde. Zo planten we voor ieder verkocht product een boom; Buy one, plant one! en halen we i.s.m. CleanHub 100 gram plastic uit de zee. We vinden het belangrijk onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Momenteel staat de teller al op 1,1 miljoen aan geplante bomen.

 

  • Bevat geen parabenen
  • Bevat geen kunstmatige kleur- en geurstoffen
  • Bevat geen micro-plastic
  • Wordt nooit getest op dieren
  • Is verpakt in recycled karton en bedrukt met gifvrije inkt
  • Cleanser flessen zijn van suikerriet, i.p.v. plastic

Als vegan maak je een statement tegen een systeem waarin dieren als gebruiksvoorwerp en productiemiddel worden gebruikt. De veehouderij alleen is verantwoordelijk voor zeker 18% van de totale uitstoot. De VN stellen dat de vleesproductie milieuproblemen als bodemverontreiniging, water- en luchtvervuiling, verzuring en aantasting van de biodiversiteit veroorzaakt, onder andere door het kappen van regenwouden. Geen vlees eten helpt dus zeker als je bij wilt dragen aan een mooiere wereld.

Goed nadenken over wat je op je huid smeert ook! Helaas wordt bij het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten nog steeds op dieren getest en ook de manier waarop  de producten geproduceerd en getransporteerd worden, zijn vaak niet duurzaam. Veel huidverzorgingsproducten zijn nog steeds niet vrij van microplastics en bevatten stoffen als polyethyleen en nylon.

Het gebruik van dieren en dierlijke producten is niet nodig bij het produceren van skincare. De natuur heeft ons zoveel te bieden op het gebied van werkzame botanische ingrediënten, dat het dierlijke ingrediënten totaal overbodig maakt.

Ons assortiment aan vegan skincare is onderverdeeld in drie verschillende lijnen; emerginC Signature en emerginC Scientific Organics; Defined in nature Refined by science en emerginC Rawceuticals; Cold pressed chemistry. Al onze producten zijn met oog voor het milieu geproduceerd, zonder af te dingen op werkzaamheid. Onze producten zijn goed voor je huid, én het milieu.