A

Abrikozenpitolie
Verstevigt het huidweefsel, beschermt, voedt en vermindert huidirritatie. Bevat vitamine A, B, C en E én allerlei mineralen: calcium, chloor, koper, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, natrium, fosfor en zwavel. Het hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren maakt de huid zacht en soepel.

Abrikozenpitten
Zeer fijngemalen abrikozenpitten zorgen voor een natuurlijke, exfoliërende werking.

Acerola
Rijk aan vitamine A en C. De vitamine C in acerola geeft de huideigen collageenproductie een boost. Het is tevens een krachtig antioxidant en oplosser van vrije radicalen, en helpt zo de veroudering van huidcellen tegen te gaan. Daarnaast bevat acerola ook mineraalzouten die voedend zijn voor de vermoeide en gestresste huid. De sappen en proteïnen uit de plant helpen bij het hydrateren van de huid en onderhouden van de haarvaatjes.

AHA’s (fruitzuren)
Wateroplosbare, natuurlijke, organische (fruit)zuren met een exfoliërende werking. Ze weken dode huidcellen los, stimuleren de  celvernieuwing van de bovenste huidlaag en absorberen vocht; AHA’s (alfa hydroxy acids) maken de huid zachter en gladder en helpen een droge huid herstellen. In de diepere huidlagen zorgen ze voor de aanmaak van collageen. Er zijn meerdere soorten AHA’s. De emerginC producten bevatten de een of meer van de volgende soorten: glycolzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur, melkzuur en/of appelzuur. Per product is precies vermeld welke AHA’s er zijn gebruikt. De gebruikte fruitzuren zijn ook afzonderlijk in de ingredientlijst terug te vinden.

Alfa liponzuur
Eén van de krachtigste antioxidanten (ter voorbeeld: het heeft een 400x krachtiger antioxidant werking dan gangbare vitamine C). Met name op gebied van het bestrijden en neutraliseren van vrije radicalen is het daardoor onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering en –verslapping. Het is zowel in vet als in water oplosbaar en daardoor zowel in als buiten de huidcellen werkzaam. Sterker nog, zodra alfa liponzuur de celwanden passeert, heeft het een nog sterker neutraliserende werking op vrije radicalen als buiten de cellen. Alfa liponzuur herstelt en stimuleert tevens de aanmaak en energieopname van huidcellen. Daarbij ondersteunt het de werking van vitamine C, E en H en het co-enzym Q10 door deze, als ze zijn opgebruikt, te ‘recyclen’, waardoor hun vermogen om vrije radicalen te neutraliseren wordt verlengd. Alfa liponzuur verbetert het metabolisme en de energieproductie van de huidcellen, doordat het als molecuul klein genoeg is om door te dringen tot de mitochondria, waar energie wordt geproduceerd. Het helpt tevens de productie van glutathion, een belangrijk antioxidant, dat de aanmaak van vrije radicalen remt en beschermt tegen door vrije radicalen veroorzaakte celschade door bijv. roken UV-straling en blootstelling aan toxinen. Het herstelt tevens de eiwitten in huidcellen, heeft een ontstekingsremmende werking en verzachtend effect op de huid. Bij regelmatig gebruik zal het de huid verfijnen, grove poriën verkleinen en de huidtextuur verbeteren.

Algextract
Een extract van zeealgen dat wordt toegepast om de vochtigheidsgraad van de huid te normaliseren en de elasticiteit van het epidermis te vergroten. Het is tevens een waardevol ingredient omdat het essentiele oligo-elementen toevoegt, het huidoppervlak hydrateert en tegelijkertijd een beschermend laagje achterlaat.

Alginaat
Hydrofiel polymeer dat wordt gewonnen uit algen (kelp). Het hoofdbestanddeel is alginezuur, een polysaccharide (net als zetmeel), dat is opgebouwd uit mannuronzuur en guluronzuur. Door de gelvormende eigenschap zal het na vermening met een vloeistof veranderen in een rubberachtige substantie.

Allantoïne
Extract uit tarwekiemen. Verzachtend en kalmerend, keratolytisch (daardoor o.a. anti-schilferend/anti-roos), onderdrukking van jeuk, irritaties, zonverbranding, ruwheid, kloven en barstjes; bespoediging celproliferatie (regeneratie, anti-age, huidverjonging), epithelisering en wondgenezing; versteviging van de wand van aderen, waardoor vorming van zichtbare rode en blauwe adertjes wordt tegengegaan. Zeer kleine concentraties zijn al toereikend voor een optimale werking.

Aloë vera
Verzacht, kalmeert en verkoelt de huid, vermindert roodheid en huidirritatie na bijv. (zon)verbranding, heeft sterk hydraterende eigenschappen, is rijk aan vitaminen en mineralen en dus voedend, stimuleert celgroei.

Amandelolie
wordt goed door de huid opgenomen, en laat geen ongewenst vetlaagje achter. Zoete amandelen bevatten olie, eiwitten en koolhydraatverbindingen. Amandelolie werkt verzachtend en soepelmakend op de huid. De olie verhindert bovendien vochtverlies van de opperhuid, waardoor een betere vochtbalans verkregen wordt. Bittere amandelen komen niet in aanmerking omdat zij kunnen leiden tot de vorming van giftige stoffen.

Ameliox®
Een natuurlijk peptide en liposomencomplex met botox-achtige werking, bestaande uit een combinatie van carnosine, een natuurlijk dipeptide (combinatie van 2 eiwitten) en silymarin (mariadistel). Ameliox reageert met de vrije suikers in de opperhuid en voorkomt dat collageenvezels complexen vormen met deze suikers. Zo wordt clustervorming tussen collageenvezels voorkomen en worden de collagene en elastine weefsels zachter gehouden. Ameliox versterkt de werking van argireline.

Aminozuren
Bouwen huidcellen en repareren weefsels, vormen antilichamen ter bestrijding van bacteriën en virussen, stabiliseren de zuurmantel en geven de huid vochtigheid. Aminozuren helpen tevens RNA en DNA op te bouwen. RNA, de werkkopie van het DNA, is noodzakelijk voor het maken van eiwitten en daarmee noodzakelijk voor het blijven leven van een cel. Samen zorgen DNA en RNA voor optimale celstofwisseling, waardoor verslapte huid zich sneller kan herstellen.

Appelextract
Herstelt de lipiden in de huidbarrière waardoor vocht geen kans krijgt te verdampen. Tevens een rijke bron van diverse vitaminen, sporenelementen en aminozuren. Vermindert roodheid. Bevat ook appelzuur, een natuurlijke AHA die exfoliatie stimuleert.

Appel stamcellen
Stamcellen van het Zwitserse appelras PhytocellTec™ Malus Domestica. Deze appels bevatten stamcellen die bovengemiddeld lang goed blijven en indien bij mensen op de huid aangebracht, de aanmaak van huidcellen flink verhoogt. Dit helpt rimpels verminderen, verstevigen de huid, repareren verouderde huidcellen, verbeteren de elasticiteit, ruwheid en teint.

Appelzaad olie, -schil en extract
Van het appelras Val de Vire™ heeft revitalizerende, beschermende en hydratend eigenschappen. De appel polyfenolen stimuleren de cellulaire werking door vetten, fosfolipiden, proteïnen, lipoproteïnen en DNA van de cellen te beschermen. Bestrijdt de tekenen van veroudering en houdt de huid jong en stevig.

Appelzuur (malic acid)
Verbetert de elasticiteit, verwijdert dode huidcellen, heeft een positieve invloed op het pigment.

Aquacell™
Een combinatie van extracten uit watermeloen, linzen en onrijpe appelschil. Toegevoegd aan huidverzorgingsproducten vervult het een sterk hydratatie ondersteunende rol aangezien het helpt de vocht uit de huid en uit de lucht te absorberen en dit door de huid te laten vasthouden, waardoor zij beter gehydrateerd blijft.

Aquaxyl™
Huideigen, plantaardig ingredient dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid verbetert. Het garandeert een optimale hydratatie van het epidermis en zorgt zo voor een vollere huid en vermindering van rimpels. Werkt tevens herstructurerend, verbetert ceramide synthese en helpt dode huidcellen verwijderen.

Argan olie
Rijk aan o.a. vitaminen, mineralen, lipiden en antioxidanten. Bevat meervoudig onverzadigde vetzuren (incl. linolzuur en omega-6), die ervoor zorgen dat weerstand, glans en zachtheid van de huid behouden blijven. Bevat tevens hoge concentraties oleine zuren en vitamine E die het zeer geschikt maken als moisturizer, en bescherming geven tegen oxidatie en vrije radicalen. Ook de grote hoeveelheiden tocoferolen in de olie beschermen tegen oxidatie en vrije radicalen. Arganolie heeft daarmee sterke anti-age eigenschappen. Het helpt tevens de vochtdoorlaatbaarheid van de huid te verhogen, geeft de huid voeding en energie en en bevat bouwstoffen die het lichaam nodig heeft voor het produceren van celmembranen.

Argireline® (acetyl hexapeptide-AH3)
Peptide die bekend staat als ‘line relaxer’. Dit ingrediënt is een doorbraak in de cosmetische wereld t.a.v. de antirimpel werking. De ontdekking van deze hexapeptide (een keten van 6 natuurlijke aminozuren) heeft een klinisch bewezen zelfde werking als botox, echter zonder alle bijwerkingen en risico op schade aan de huid of gezichtsspieren. Argireline blokkeert de neurotransmitters (zenuwsignalen) die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren, zonder deze spieren te verlammen (zoals botox). De natuurlijke uitdrukking en bewegingen blijven behouden, terwijl de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels zich ontspannen. Dit veroorzaakt een significante vermindering in de diepte en grootte van fijne lijntjes en rimpels en helpt deze voorkomen en verminderen. Uit onderzoek blijkt dat een concentratie van 10% argireline de meest optimale effecten geeft. Bij hogere concentraties wordt geen effectiever resultaat behaald. Uit klinische testen blijkt dat Argireline de rimpeldiepte tot 27% kan verminderen na 30 dagen en rimpels rond de ogen na 15 dagen tot 17% verminderen. Tests wijzen tevens uit dat de huid tot 39% zachter en elastischer aanvoelt, tot 42% vermindert in droogheid en er een verbetering tot 45% van de teint werd geconstateerd.

Arnica
Verbetert circulatie, kalmeert, verzacht, hydrateert, voedt en versterkt de huid.

Ascorbyl palmitaat (vitamine C Ester)
Een type vitamine C die niet alleen wateroplosbaar, maar ook vetoplosbaar is. Daardoor heeft het een veel grotere en effectievere werking. Het heeft een krachtig beschermende antioxidant werking en helpt reeds ontstane huidschade te repareren. Vitamine C is essentieel in de vorming van nieuw collageen in de huid. Hierdoor wordt de huid steviger en worden minder rimpels gevormd.

Astaxanthine
Een antioxidant die vooral bekendheid kreeg nadat Dr. Oz het in de Oprah Winfrey Show roemde vanwege de extreem krachtige antioxidant- en ontstekingsremmende eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat astaxanthine een tot 6000x sterkere antioxidant werking heeft dan vitamine C en tot 800x sterker is dan Q10 en tot 550x sterker dan vitamine E. Het is echter een erg duur ingrediënt, de reden dat het nog niet veelvuldig in huidverzorging te vinden is, emerginC is dan ook een van de eersten! De Amerikaanse overheid heeft inmiddels 17 claims over astaxanthine goedgekeurd, waaronder de claim over ondersteunende werking t.a.v. de huid en anti-aging.  In tegenstelling tot de meeste antioxidanten, is astaxanthine zowel binnen als buiten de cellen actief en is het niet alleen in staat vrije radicalen te neutraliseren, maar ook de schadelijke gevolgen ervan aan te pakken. Zo helpt astaxanthine de huidcellen beschermen tegen en herstellen na blootstelling aan vrije radicalen. Daarnaast levert het ook op andere vlakken een waardevolle bijdrage aan de huid: het helpt vochtwallen verminderen, donkere kringen op te lichten, de pigmentatie te egaliseren, het werkt sterk ontstekingsremmend, helpt de hydratatie en elasticiteit verbeteren en stimuleert het de celvernieuwing.

Avena sativa (haver extract)
Anti-irriterende en kalmerende werking. Door het hoge gehalte aan silicium zeer geschikt voor toepassingen op gevoelige of probleemhuid (bijv. eczeem, huidinfecties en psoriasis). Vermindert sproeten en gaat jeuk tegen.(d-red daytime emulsion, micro scrub)

Avocado olie
Uiterst werkzame en voedzame olie met een hoog opname vermogen door de huid. Rijk aan onverzadigde vetzuren envitamine A, D en E, en dus rijk aan antioxidanten. Research van het UCLA (Center for Human Nutrition in Californië) geeft aan dat avocado het hoogste gehalte aan vitamine E bevat vergeleken met kiwi’s, druiven en perziken. Vitamine E is één van de sterkste anti-oxidanten die kunnen zorgen voor échte huidverbetering. Avocado olie bevat een NMF (natural moisturizing factor), essentieel om het water- en vetgehalte in de huid op peil te houden: het vormt de hydrolipidenlaag van de opperhuid en brengt deze opnieuw in evenwicht.

Azuleen
Wordt bereid uit kamillebloesem, werkt zeer verzachtend, kalmerend, beschermend en ontstekingsremmend (toepassingen bij o.a. de geïrriteerde en acné-huid en zonnebrand); het bevordert de bloeddoorstroming, werkt weldadig bij zichtbare rode haarvaatjes en andere huidverkleuringen.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt