C

Cactus extract
Verzachtend, zeer hydraterend, stimuleert de natuurlijke celdeling. Vermindert verstoppingen en heeft zuiverende eigenschappen.

Calendula (goudsbloem)
Helend en verzachtend effect bij huidirritatie, bevordert de groei van nieuw weefsel, werkt verkoelend en heeft antioxidant-  en verzachtende eigenschappen.

Carrageenan
Dit roodwier, ook wel Iers mos genoemd, heeft een zeer heilzame werking op de huid doordat het o.a. betacaroteen en vitamine B1 bevat; zij zetten de huid aan tot celvernieuwing en huidherstel. Het is een zeer goede ondersteuning van de huid t.a.v. het opslaan van voedingsstoffen en water en werkt sterk ontstekingsremmend. Iers mos is een van de meest gebruikte verdikkingsmiddelen en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen die zelfs geen lage doseringen kamille kunnen verdragen.

Carnosine/lecithine/tocoferol/silybum marianum fruit
Een speciale mix van actieve peptiden die rimpels ontspant en collageenverstijvingen voorkomt.

Centella asiatica
Stimuleert de collageenproductie, versterkt haarvaatjes, verbetert stevigheid en elasticiteit, versterkt en helpt donkere kringen onder de ogen bestrijden.

Ceramiden
Een tussencelstof met sponsachtige structuur: ze vullen de ruimte tussen de cellen op en gaan zo verdamping van vocht en dus uitdroging tegen. Ceramides maken deel uit van een membraannetwerk tussen de cellen dat onze huid soepel en vochtig houd. Ceramiden zijn vet en verwant aan de ceramiden in de opperhuid; dus effectief bij een droge huid. Het vet in de hoornlaag bestaat grotendeels uit verschillende ceramides.

Citroengras
Bevat vitamine C en AHA’s (fruitzuren); zij weken dode huidcellen los, stimuleren de  celvernieuwing van de bovenste huidlaag en absorberen vocht. AHA’s maken de huid zachter en gladder en helpen een droge huid herstellen. In de diepere huidlagen zorgen ze voor de aanmaak van collageen.

Citroenmelisse (melissa officinalis)
Antioxidant, desinfecterend, anti-bacterieel, anti-viraal, licht schimmeldodend, vochtvasthoudend en gaat ontstekingen en allergische ontstekingen (dermatitis) tegen.

Citroenschil extract
Samentrekkend, antibacterieel, helpt de pH waarde te herstellen, licht de teint op.

Citroenzuur (citric acid)
Verbetert elasticiteit en microcirculatie, verwijdert dode huidcellen, houdt de zuurmantel (PH-waarde) van de huid intact en helpt bij bescherming tegen schadelijke bacteriën.

Citrusextract
Wordt gewonnen uit de schil van citrusfruit. Bevat citroenzuren, fruitzuren en heeft een verfrissende, verhelderende en kalmerende werking. Maakt de huid gladder en egaler en vermindert hyperpigmentatie.

Citrus aurantium (orange) fruit extract
Gewonnen uit de schil van zoete sinaasappelen (navel, jaffa, valencia) en heeft een zuiverende, ontgiftende, ontstekingsremmende, antibacteriele en kalmerende werking op de huid. Bevat flavonoiden en vitamine A, B, C en E.

Citrus limonum
Natuurlijk (fruit)zuur acid, werkt oplichtend op pigmentvlekjes, regelt de talgproductie, stimuleert de circulatie in de opperhuid en vesterkt de wanden van de haarvaatjes.

Citrus medica limonum (lemon) fruit extract
Gewonnen uit de schil van de limoen. Bevat citroenzuren, fruitzuren, antioxidanten en heeft een verfrissende, verhelderende en kalmerende werking. Maakt de huid gladder en egaler en vermindert hyperpigmentatie.

Co-enzym Q10
Een vitamine-achtig, huideigen super antioxidant (qua structuur lijkend op vitamine E en K), dat de huid energie geeft om collageen en elastine aan te maken en vrije radicalen neutraliseert.  Het vertraagt celoxidatie waardoor zuurstof de huidcellen beter kan regenereren, en heeft zo invloed op de vertraging van het verouderingsproces.

Colloïdaal zilver
Stimuleert beschadigde huid tot groei, antibacterieel.

Comfrey (smeerwortel)
Een kruid dat voor veel medicinale toepassingen gebruikt wordt. Smeerwortel is rijk aan allantoine, een stof die goed door de huid wordt verdragen, via de huid diep in de weefsels kan doordringen en vormen van weefselbeschadiging kan herstellen. Stimuleert cel-regeneratie en werkt verzachtend en kalmerend. Herstelt de vochtbalans en houdt de huid soepel.

Cupuacu boter
Helpt bij het herstel van de natuurlijke vochtigheid en elasticiteit van de huid door vocht in de huid als het ware in te sluiten. Ook het hoge gehalte aan essentiële vetzuren maakt de het een  bijzonder waardevol ingredient voor de verzorging van de huid. De boter versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en gaat uitdrogen tegen. Dit is met name goed voor de droge en verwaarloosde huid.

Cypres
Vaatvernauwend (dus goed bij couperose), laat de huid samentrekken en maakt strakker. Heeft een verfijnend effect op een vettige huid, helpt vergrote poriën samentrekken terwijl de huid wordt gezuiverd en ontgift.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt