clean cosmeceuticals

Eat and Heal

Interview Silke met Margaret Richters

Epigenetisch Orthomoleculair therapeute

HOE ONDERSTEUN JE DE BEHANDELING VAN DE  GEVOELIGE HUID, ROSACEA HUID EN ECZEEM MET JE VOEDING?

Margaret Richters heeft een top emerginC salon in Rotterdam, waar ze ook werkt als epigenetisch orthomoleculair therapeute. Dat klinkt heel ingewikkeld, en.. dat is het ook! Daarom zijn we blij dat Margaret hier les ingeeft, maar ook bereid is haar wijsheid te delen zodat we onze klanten optimaal kunnen bijstaan. Ze heef gemerkt dat de combinatie voeding-emerginC hele goede resultaten oplevert, omdat je bij emerginC ook blijft kijken en luisteren naar de huid, haar niet overbelast, en geeft wat ze nodig heeft; wat je met voeding voor je lichaam doet dus.

Margaret behandelt zelfs dermatologen, maar natuurlijk ook “gewone mensen” die allemaal bij haar komen met een huidprobleem. En het is zoal jullie weten, altijd beter dat van binnen en van buiten aan te pakken. Een dermatoloog met eczeem die bij haar kwam was eerst wat cynisch, tot Margaret zijn bloedwaarden liet zien; VEEL te laag in vitamine D en B, essentieel bij de behandeling van deze huidaandoening.

“Bij o.a. rosacea, eczeem zie je vaak dat die samenhangen met een lekkende darm; die moet weer hersteld worden. Dat kun je doen door autografie; het zuiveren van je systeem door een vastenperiode of drie keer per week vegetarisch eten, om alle plak te verwijderen. Obstipatie is een alarmbel die je niet moet negeren, de gevolgen zijn ook altijd op rekening van je huid.Qua voeding adviseer ik weg te blijven van melkproducten of andere slijmvormende voedingsstoffen, en echt 2x per dag 250 gram verse groenten te eten. Verder heb je baat bij omega 6 en 9 supplementen, vitamine D, C en zink. Kombucha kan ook helpen. Frappant is dat dat zo mooi correspondeert met de producten van emerginC; Met een combi van het vitamin C serum, earth cream en de sun cream zorg je dat je al deze ingrediënten je helpen van buiten naar binnen. Ik adviseer vaak eerst het active hydrating complex omdat die een vitamine B complex heeft en de broodnodige vochtbalans herstelt. De hydra repair capsules zorgen voor onmiddellijke verlichting en repareren.”

“Verder speelt histamine een grote rol bij deze aandoeningen. Daarom zul je merken dat in  hooikoortstijden je klachten erger worden. Dit wordt versterkt door het eten van steenvruchten ( vruchten met een grote pit, zoals kersen) en aardbeien. Deze kun je beter vermijden. Supplementen die histamine helpen blokkeren zijn magnesium, vitamine B12 en Vitamine C. Verder kun je best veel met rosacea met behandelingen. Elastine verlies moet voorkomen worden,dat kan oa door pincements toe te voegen aan de d-red facial van emerginC”.

Dat dat waar is bewijst deze mail die we kregen van Annemarie Postma, die lijdt aan deze vervelende aandoening:

Hallo lieve Silke!

Even een hoera-update vanuit het Hoge Noorden:

Het gaat zó goed! Ik ben zó veel gelukkiger!

Het is echt ongelooflijk in wat voor stijgende lijn ik ben gekomen met mijn huid sinds mijn behandeling van jullie. Een wereld van verschil met een jaar geleden, misschien is mijn huid zelfs wel nog nooit zo goed geweest. Zelfs de adertjes zijn nog nauwelijks te zien (welke betweterige, eigenwijze, uitgebluste dermatoloog nú nog eens zegt: "Aan Rosacae is niks te doen mevrouw'... Of: 'U kunt al die dure crempjes maar beter weggooien want die hebben echt geen zin').... Echt tegen me gezegd he, in het ziekenhuis.

Nou mooi wel. Ik ben echt onder de indruk Silke, want je hebt gezien: ik had écht wel een probleem. Af en toe duikt er nog (en dan schrik ik natuurlijk, haha, oooo neeeee, niet weer!, heb een Rosacea-trauma geloof ik (-;) een ontstekinkje op maar die is dan toch meestal na een dag - hooguit twee dagen- alweer veel minder”.

(Annemarie heef als product advies gekregen: de at home peel clarifying kit, d-red night and day, Kombucha cleanser/aromatic cream tea cleanser(afwisselen)

Silke van Indigo Cosmetics  voegt toe:

Belangrijk bij deze aandoening: ondanks dat het onder acne valt, niet als zodanig behandelen, maar eerder als een gevoelige huid! De buitjes die je ziet bij deze aandoening zijn niet het gevolg van opgehoopte talg maar van langdurige ontstekingsreacties van de kleine haarvaatjes die poreus worden en lymfe gaan lekken. De vochthuishouding is vaak zwaar verstoord, en daarom werkt de active hydrating complex en de d-red lijn zo goed. Bij deze aandoening is he van groot belang niet alleen de symptomen aan te pakken maar ook de algehele huidconditie te verbeteren.

Succes!

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt