Vitamin C serum | emerginC

VITAMINE C, een onmisbaar ingrediënt voor een optimale huidverzorging

Vitamine C is het grootste cadeau voor je huid; het zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft omdat het de collageen aanmaak bevordert. Het werkt als antioxidant en vermindert bestaande, maar voorkomt ook toekomstige UV schade en huidveroudering. Het gaat roodheid in de huid tegen, vermindert pigmentvlekken, acne en rosacea.

emerginC is ooit gestart met het Vitamin C serum en het is al die jaren onverminderd populair gebleven. Een blijvende bestseller omdat resultaat uiteindelijk het meest overtuigende argument is. Probeer het zelf en zie je huid opleven!

Ongekend hoge concentraties vitamine C

Het emerginC Vitamin C Serum bevat voldoende vitamine C om effectief te zijn. Vitamine C werkt namelijk pas in concentraties vanaf 4%. Het liefst in combinatie met andere antioxidanten, zoals vitamine E & F, dat in zowel ons Vitamine C serum 12% als het Vitamine C serum 20% zit. Uniek aan het emerginC Vitamin C serum is dat het, door de gebalanceerde samenstelling van de ingrediënten, ook geschikt is voor de gevoelige huid!

Wij adviseren om altijd met Vitamin C Serum 12% te beginnen. Voor de huid met hevige pigmentatie problemen - en als je huid gewend is aan de 12% - kun je overstappen naar het Vitamin C Serum 20%.

Vitamine C wetenschappelijk bewezen effectief

Aangetoond is dat vitamine C beschermt tegen fotoveroudering, door ultraviolet geïnduceerde immunosuppressie en foto carcinogenese (transformatie van gewone cellen naar kankercellen door uv-straling). Vitamine C heeft ook een anti-verouderingseffect door de collageen synthese te verhogen, collageen vezels te stabiliseren en de collageen afbraak te verminderen. Het vermindert de melanine vorming, waardoor pigmentatie wordt verminderd. Vitamine C is de belangrijkste aanvulling van vitamine E en werkt synergetisch met vitamine E bij de bescherming tegen oxidatieve schade. (Abdolbaqiyan et al., 2020)

Waarom Vitamin C serum van emerginC?

 • Hoge concentratie 12% en 20% Vitamine C
 • Door het suspensie systeem blijft de Vitamine C goed
 • Bevat StayC-50 voor stabiele Vitamine C
 • Beschermt tegen schade door vrije radicalen en UV-straling
 • Vermindert hyperpigmentatie en maakt de huid helderder
 • Stimuleert de productie van collageen
 • Helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 • Helpt de huid gehydrateerd te houden
 • Verfijnt de huidstructuur en maakt deze gladder
 • Helpt bij acne

STAYC-50 in Vitamin C serum

Vitamine C is notoir instabiel. Als het eenmaal geoxideerd is, is het niet alleen niet meer werkzaam, het schaadt de huid zelfs! Bij emerginC gebruiken we  STAY-C® 50. Dit is een stabieler derivaat van vitamine C en een krachtige in-vivo anti-oxidant en vrije radicalenvanger. Klinische studies hebben bewezen dat STAY-C® 50 pigmentvlekken en ouderdomsvlekken vermindert. Helpt onzuiverheden, ontstekingen en acne voorkomen door de groei van bacteriën van Proprionibacterium acnes te remmen en de productie van talg te verminderen. Ook wordt het beter opgenomen door de huid dan andere vormen van vitamine C. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en het verhoogt de stevigheid van de huid. Lees meer over STAY-C® 50.

Video over het Vitamine C serum

Bekijk deze video van Furrow waarin Silke van der Laan en Maaike Dorsteen van Furrow het Vitamin C serum van emerginC uitvoerig bespreken. Van de ingrediënten in het serum tot de werking en het resultaat dat je er mee kunt behalen.

Actieve ingrediënten emerginC Vitamin C serum

 

Magnesium Ascorbyl Phosphate

 

antioxidant

 

Een stabiel, lipide- en wateroplosbaar derivaat van vitamine C dat helpt de huidteint en -textuur te verbeteren en schade door vrije radicalen te bestrijden.

 

Sodium Ascorbyl Phosphate Stay-C 50 (Vitamin C) 

 

dynamische antioxidant 

 

Krachtige antioxidant die schade door vrije radicalen helpt bestrijden. Een essentiële co-factor bij de productie van collageen en elastine. Helpt veroudering, pigmentatie, puistjes en schade door de zon in de huid te verminderen.

 

Ascorbyl Palmitate

 

antioxidant 

 

Een in vet oplosbare vitamine C. Ascorbylpalmitaat helpt de vrije radicalen bestrijdende eigenschappen van vitamine E te regenereren en helpt bij de productie van collageen voor verjongend effect op de huid.

 

Ginseng and Gynostemma Complex 

 

 

zuurstofrijk

 

Een oxygenerend complex waarvan klinisch is aangetoond dat het de microcirculatie in de huid verhoogt, waardoor het zuurstof in de haarvaten en de afgifte van voedingsstoffen aan de opperhuid toeneemt. Het helpt ook bij het elimineren van gifstoffen.

 

Vitamin E & F

 

voedend

 

Vitamine E helpt de huidtextuur te herstellen, hydrateren en verbeteren. Vitamine F-vetzuren helpen het vochtgehalte van de huid te verbeteren.

FAQ over Vitamin C serum

1. Wat is een vitamin C serum?

Een vitamine C serum is een huidverzorgingsproduct dat vitamine C (ascorbinezuur) bevat als hoofdingrediënt. Ons emerginC Vitamin C serum is speciaal ontworpen om op de huid te worden aangebracht en biedt veel voordelen, zoals het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van rimpels en pigmentatie en het verhelderen van de huid.

2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een vitamine C serum?

 • Antioxidantbescherming: Helpt de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen en UV-straling.
 • Verhelderen van de huid: Vermindert hyperpigmentatie en maakt de huid helderder.
 • Collageenproductie: Stimuleert de productie van collageen, wat helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
 • Hydratatie: Helpt de huid gehydrateerd te houden.
 • Verbeteren van huidtextuur: Verfijnt de huidstructuur en maakt deze gladder.

3. Hoe gebruik ik een vitamine C serum?

 1. Reinig je gezicht grondig met een milde cleanser.
 2. Breng een kleine hoeveelheid serum (2-3 druppels) aan op je gezicht en hals.
 3. Masseer het serum zachtjes in de huid totdat het volledig is opgenomen.
 4. Volg met een goede crème en de emerginC Sun SPF30 (overdag).

4. Wanneer moet ik vitamine C serum aanbrengen?

Het Vitamin C serum van emerginC kan zowel 's ochtends als 's avonds worden aangebracht. Overdag biedt het extra bescherming tegen schade door UV-straling en vrije radicalen. Gedurende de nacht helpt het bij huidherstel en regeneratie.

5. Kan ik vitamine C serum combineren met andere huidverzorgingsproducten?

Jazeker! Het emerginC vitamin C serum kan worden gecombineerd met de meeste huidverzorgingsproducten. Zelfs met retinol. In de regel adviseren we de emerginC producten met retinol in de avond te gebruiken en het Vitamin C serum overdag.

Dit geldt overigens niet voor alle merken. Het combineren van vitamine C met producten die hoge doseringen retinol (vitamine A) of niacinamide (vitamine B) bevatten, kunnen de effectiviteit van het Vitamin C serum verminderen en huidirritatie veroorzaken.

6. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van vitamine C serum?

Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar sommige mensen kunnen milde irritatie ervaren bij het eerste gebruik. Begin altijd met het Vitamin C serum van 12%. Stap later over op het Vitamine C serum 20% als je huid aan het serum gewend is.

7. Hoe kies ik het juiste vitamine C serum?

 1. Kies een Vitamine C serum met een hoge concentratie. Een concentratie tussen de 10-20% is effectief beschouwd, zonder veel kans op irritatie.
 2. Kies een Vitamine C serum met stabiliteit. Het vitamin C serum van emerginC bevat STAY-C® 50,  gestabiliseerde vitamine C om de effectiviteit te behouden.
 3. Kies voor een Vitamine C serum met de juiste toevoegingen. Overweeg serums met extra antioxidanten zoals vitamine E en F voor betere resultaten.

8. Hoe bewaar ik het vitamine C serum?

Bewaar het Vitamine C serum op een koele, donkere plaats om oxidatie te voorkomen.

9. Kan ik vitamine C serum gebruiken als ik een gevoelige huid heb?

Ja! Het emerginC Vitamin C serum is door de gebalanceerde samenstelling van ingrediënten als een van de weinige Vitaminde C serums ook geschikt voor de gevoelige huid. Begin met de lagere concentratie (Vitamin C serum 12%) en gebruik het om de dag om te zien hoe je huid reageert en combineer met de juiste huidverzorging voor een gevoelige huid. Twijfel je over je huidtype? We geven je graag persoonlijk advies. Neem hier contact met ons op.

10. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van het gebruik van het vitamine C serum?

De meeste mensen beginnen binnen enkele weken verbetering te zien, zoals een helderdere en gladdere huid. Voor significante vermindering van rimpels en hyperpigmentatie kan het 6 tot 8 weken duren voordat je resultaat ziet bij consistent gebruik.