clean cosmeceuticals

Huidtherapeut weet wat het is om een gevoelige huid te hebben

Ze is huidtherapeut en heeft een erg gevoelige huid. Floor van Wijk neemt haar eigen ervaringen met goede én slechte huidverzorging mee naar de behandelkamer. Mensen met een gevoelige huid kunnen bij haar rekenen op authentiek en effectief advies. Ze weet tenslotte wat het is om een gevoelige huid te hebben. 

In de jaren dat ze als huidtherapeute werkt, heeft ze veel verschillende typen huiden gezien en behandeld. Een veelvoorkomend probleem is dat mensen graag met hun huid aan de slag willen gaan, maar niet goed weten hoe. Te vaak wordt er dan geëxperimenteerd met huidverzorging die ze voorbij hebben zien komen in reclames op sociale media. Vaak zijn dit producten die veel te agressief zijn voor een gevoelige huid en leiden tot een verergering van de huidconditie.

Floor heeft dit zelf ook ervaren. Tijdens haar werk kwam ze met veel verschillende merken huidverzorging in aanraking. Ze heeft ze allemaal uitgeprobeerd, helaas ook producten waar haar huid helemaal niet tegen kon. Vervelend, maar ze weet nu wel precies welke producten ze kan aanraden aan haar cliënten met een gevoelige of acne-gevoelige huid!

emerginC heeft haar als merk positief verrast. Het merk spreekt haar aan omdat het de huidbarrière respecteert en zorgt voor een balans tussen het actief verbeteren van de huid zonder haar te irriteren. Haar favoriete product is de D-Red Daytime Emulsion. “Het versterkt mijn huidbarrière, vermindert roodheid, en is zelfs mild genoeg om te gebruiken na intensieve huidbehandelingen. Het is dan ook een product dat ik graag adviseer aan mijn cliënten met een gevoelige huid.”

Hoe herken je een gevoelige huid?

Een gevoelige huid vraagt om speciale zorg en aandacht, maar hoe herken je een gevoelige huid? En hoe behandel je deze het beste? Vaak ligt de oorzaak van een gevoelige huid bij een beschadigde huidbarrière. Waarom dit zo is, verschilt per persoon. Soms ligt het aan verkeerd productgebruik, een ongezonde leefstijl of genetische aanleg. Je herkent een gevoelige huid vaak aan een oncomfortabel gevoel dat gepaard gaat met schilfertjes, roodheid en soms zelfs vaatjes en ontstekingen.

Ik probeer altijd een zo gedetailleerd mogelijk beeld te krijgen van waar de klachten vandaan komen. Ik kijk naar leefstijl, voeding en het productgebruik van de cliënt. Vervolgens stel ik een passend behandelplan op, met de focus op het herstellen van de balans in de huid. Dit kan eventueel aangevuld worden met voedingsadvies en een behandeltraject, zoals peelings en/of licht- of lasertherapie om roodheid en vaatjes te verminderen.”, Floor.

Uitgebreid huidverzorgingsadvies voor de gevoelige huid: klik hier
Shop snel en gemakkelijk alle producten geschikt voor de gevoelige huid: klik hier

Floor van Wijk is huidtherapeut bij Ivy clinics in Amstelveen en Amsterdam.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt