Ondersteuning voor de gevoelige huid | emerginC

8 tips voor de ondersteuning van de gevoelige huid

& 10% korting op de D-Red Daytime Emulsion en Aromatic Cream Tea Cleanser!

De gevoelige huid wordt al snel gecategoriseerd als een 'probleemhuid'. Onterecht vinden wij. Wanneer je de gevoelige huid leert kennen en de signalen die ze afgeeft leert interpreteren, dan kan ze je veel vertellen over je gezondheid en gemoedstoestand. De signalen die een gevoelige huid afgeeft, zijn een handige leidraad bij het kiezen van de juiste huidverzorging en aanpassingen in je leefstijl. 

Met de producten van emerginC bieden we ondersteuning voor de gevoelige huid. De producten maken haar weerbaar tegen irriterende en belastende invloeden van buitenaf. Zo zorgen wij voor de buitenkant en kun jij je focussen op de binnenkant.

1

Welke ingrediënten huidverzorging gevoelige huid

Kies producten met natuurlijke, verzachtende ingrediënten zoals Aloë vera, kamille, calendula, alfalfa en hop. Het emerginC D-Red dagserum bevat naast al deze ingrediënten ook vitamine E, F en H, allemaal essentieel voor een gezonde en sterke huid. De actieve bestanddelen worden geconserveerd in de ‘lipiden bolletjes’ die pas opengaan in het pompje, om de werkzaamheid van het serum te optimaliseren.

2

Hydrateer de gevoelige huid, van binnnenuit én buitenaf

Drink voldoende zuiver water en let daarbij op de pH-waarde, om het zuur-base-evenwicht van het lichaam te behouden. Een pH-waarde van 7 is neutraal, alles daaronder is zuur. Het liefst drink je water met een pH-waarde van 7,8 en 8,3. 

Gebruik daarnaast een zachte, hydraterende en vochtinbrengende crème. Wij raden de emerginC Hyper-Vitalizer cream aan. Het bevat rozenextract, squalaan, vitamine E, F en H en Q10, allemaal ingrediënten die de huid sterker, beter gehydrateerd en stralender maken. Deze crème maakt de huid sterk en weerbaar tegen irriterende en schadelijke invloeden van buitenaf.

3

Zachte reiniging voor de gevoelige huid

We kunnen het niet genoeg benadrukken: gebruik een zachte reiniger die vrij is van kunstmatige geurstoffen en geen irriterende ingrediënten bevat, zoals alcohol, te veel essentiële oliën en chemicaliën. Voor het reinigen van een gevoelige huid raden de emerginC Aromatic Cream Tea Cleanser aan. Bij een beschadigde huid of als je veel make-up draagt is de emerginC Rawceuticals® CLEAN™ een goede optie. 

4

Herstel pH-waarde met toner voor gevoelige huid

Een toner versterkt de huidbarrière en zorgt voor behoud van een gezonde vochtbalans in de huid. Een waardevolle toevoeging aan de huidverzorging van een gevoelige huid. Breng de toner aan nadat je je make-up hebt verwijderd en je gezicht hebt gereinigd. Gebruik bij een gevoelige huid de emerginC Lavender toner. De toner herstelt de pH-waarde van de huid en helpt poriën verfijnen en de teint en huidstructuur verbeteren.

5

Gevoelige huid exfoliëren

Ook voor een gevoelige huid is het goed om te exfoliëren. Zo ruim je dode huidcellen op en is de huid ontvankelijker voor de actieve bestanddelen in je huidverzorging en voorkom je verstopping van de poriën. Vermijd wel agressieve peelings en hard subben. Gebruik het emerginC Blue Poppy Enzyme Polish, dat je even op de huid in laat werken en afhaalt door de maanzaadjes en heel fijn gemalen fossiele aarde zachtjes over de huid te wrijven.

6

Gevoelige huid? Let op je voeding

“Voed je huid van binnenuit, met een dieet dat rijk is aan fruit, groenten en vooral omega-3-vetzuren”, zegt onze huid- en voedingsdeskundige Margaret Richters. Supplementen met zink en vitamine D helpen bij een gevoelige huid. Voeding rijk aan probiotica zoals zuurkool en kimchi worden ook aanbevolen.

7

Gevoelige huid en stress

Zelfs als je kortstondig stress ervaart, is dit vaak al snel terug te zien aan een gevoelige huid. Je krijgt dan wat wij een ‘emotionele huid’ noemen. Negeer deze signalen van de huid niet. Het is een uitnodiging om te kijken hoe je meer en betere ontspanning in je leven kunt implementeren. Effectieve methoden om stress te verlagen zijn yin-yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen.

Bij langdurige stress en escalerende huidproblemen is het goed om te kijken naar mogelijke onderliggende oorzaken. Acupunctuur kan je daar goed bij helpen. Wij zweren bij de behandelingen van Charley Huf, acupuncturist in Amsterdam. 

8

Beste zonbescherming voor gevoelige huid

Een rode huid wordt veroorzaakt door ontstekingen en ontstekingen kunnen een trigger zijn voor hyperpigmentatie. Gebruik bij een gevoelige huid die de neiging heeft snel rood te worden daarom een natuurlijk zonnebrandcrème met kalmerende ingrediënten zoals Aloë en zinkoxide. Vermijd zonnebrandcrèmes met chemische toevoegingen, zoals parfum en microplastics, octylcrylene, octinoxate en oxybenzone (benzophenone-3). Slecht voor jouw gevoelige huid én het milieu. 

Huidtherapeut Floor van Wijk @ Ivy clinics

"Tijdens mijn werk ben ik met veel merken in aanraking gekomen, ook met producten waar mijn huid niet tegen kon. Mijn huid is erg gevoelig en reageert snel.

emerginC heeft mij positief verrast omdat het de huidbarrière respecteert en zorgt voor balans tussen het verbeteren van de huid, zonder haar te irriteren.

Mijn favoriete product is de D-Red Daytime Emulsion. Het versterkt mijn huidbarrière, vermindert roodheid en is mild genoeg om te gebruiken na intensieve huidbehandelingen. Het is een product dat ik graag adviseer aan mijn cliënten met een gevoelige huid."

Bij het verzorgen van de gevoelige huid draait alles om balans en harmonie. Behandel je huid met de liefde die ze verdient, zodat ze elke dag sterker wordt en van binnenuit straalt.