clean cosmeceuticals

pigmentatie is niet leuk

Pigmentatie. Vlekken. op je gezicht, hals, handen.. Ugg!  Een onderwerp waar we het meest over gevraagd worden, en ik snap waarom, als 'ex-patiënt'.

Rimpels en roodheid zijn lang niet zo erg, en beter te camoufleren. Een gepigmenteerde huid leidt meer dan iets anders af van iemands natuurlijke schoonheid en wordt lichtgrijs met make-up; alhoewel we ook daar tips voor hebben. (Gebruik een concealer die veel meer roze is dan die je normaal zou gebruiken op je huid. De consistentie liever niet te cake achtig: zoals de Touche Eclat van YSL, maar we zijn ook fan van Armani’s liquid concealer en de under eye concealer van Bobbi Brown.)

Gelukkig is er echt wel iets aan te doen. Maar daarvoor is begrijpen wat het precies is handig. Dus ladies…let’s get a little technical! Bij pigmentatie krijg je te maken met twee factoren;

  • je conditionele huidskleur. Dat is waar je mee geboren bent. 
  • je facultatieve huidskleur. Die wort beïnvloedt door alle andere factoren, zoals hormonen, ontstekingsreacties, en UV stralen die signalen doorgeven aan  je hypofyse om melanocyten te produceren.

Die worden met de hulp van het enzym tyrosinase omgezet tot melanine, in verschillende kleuren, die door de verschillende huidlagen reist naar de buitenste laag van je huid.De verschillende oorzaken geven pigmentatieklachten,  die ook verschillend behandelbaar zijn. In een rijtje van  makkelijkst te behandelen tot het moeilijkst zien we dan:

  • UV schade
  • post-ontstekingspigmentatie 
  • hormonale pigmentatie of melasma, dit zit diep in de dermis
  • hyperpigmentie waarbij de melanine productie verhoogd is

Bestrijden doe je tweeledig, door het opbreken van de pigmentatie en het pigmentatieproces, en door preventie: je zonbescherming.Er zijn veel middelen die helpen pigmentatie binnen de perken te houden. Zoek naar bijvoorbeeld zoethout, gistextract, rijstextract, meidoorn, niaciamide en glucosamine.

Beter nog, zijn middelen die actief het proces bestrijden, zoals:  

  • de berendruif -hiervan wordt gezegd dat het extract ervan alle oplichtende voordelen van hydroquinone heeft, maar zonder de nadelen.
  • de alg Palmaria Palmata, die op elke stap van het proces inwerkt, zelfs op het signaal dat de boodschap doorgeeft om melanine te produceren.
  • magnesium ascorbyl fosfaat in stabiele form - deze vorm van vitamine C ‘eet’ de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor onregelmatige productie van melanocyten, vermindert oxidatie en daardoor de donkere kleur van de melanine, en blokkeert het hulp-enzym tyrosinase.

Belangrijk bij het behandelen van dit hardnekkige probleem is te kiezen voor veilige producten. Geen peels met chloor verbindingen zoals TCA’s, geen kojak acid of hydroquinone, en geen vitamine A preparaten met een concentratie hoger dan 0.3%, die de ontstekingsreactie binnen de huid kunnen bevorderen, en daarmee de huid op de lange termijn juist UV gevoeliger maken. Of nare uitgebleekte plekken achter kunnen laten die de huid nog vlekkeriger doen ogen.

Verder belangrijk om te bedenken dat al zou je ALLE melanine productie stoppen in je huid, het nog 45 dagen zou duren voor de laatst geproduceerde melanine om zich omhoog te werken naar de buitenst huidlaag! Dus wees geduldig, je zult pas na deze 45 dage zien of iets bij jouw aanslaat.

En nu het goede nieuws: 

Scientific Organics producten bevatten allemaal berendruif en palmaria palmata, naast anti-ging en hydraterende ingredienten van de hoogste kwaliteit. De peels zijn natuurlijk, bevatten geen chloor en zijn essentieel om de naar bovengebrachte pigmentatie af te voeren. Ze zijn daarmee ook geschikt voor elke huidkleur.

Het emerginC Vitamin C Serum bevat de zo gewenste -en moeilijk te vinden- stabiele vorm van magnesium ascorbyl fosfaat en is daarmee een effectief en essentieel middel tegen pigmentatie. Gebruik het 2x per dag. (En ook rustig in de zon; het heeft effectief een bescherming van SPF 8.)

Wil je je pigmentatie dus grondig aanpakken dan heb je naast een beetje geduld en doorzettingsvermogen, het volgende nodig:

Scientific Organics Kombucha cleanser - 2x per dag 

Scientific Organics At Home Peel and Clarifying kit- 2x per week 

Scientific Organics Blue Poppy Seed Enzyme Polish - om de dag, op dagen dat at home peel niet gebruikt wordt. 

emerginC vitamin c 20 %- 2x per dag, even een goede minuut in laten trekken.

Scientific Organics Phytocell cream voor droge of oudere huid, of emerginC Active Hydrating Complex voor jongere  vettere huid, 2x per dag.

emerginC sun tinted Natuurlijke zonnebrand SPF 30 getint met minerale filters.

TIPS: Een ondersteunende behandeling bij een emerginC salon is zeker aan te raden! En maak een foto op dag 1, en dan elke maand bij hetzelfde licht; dan zie je je vooruitgang. Stuur ons na twee maanden je foto's, dan kunnen wij kijken of he nodig is een sterkere peel zoals de Triple Threat Peel in te zetten, of voor sommige hardnekkige plekken de Spot Lightening Gel. 

Succes, en voel je vrij ons te mailen met je vragen, 

Silke

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt