clean cosmeceuticals

Potje zonlicht-skinboost met vitamine D

Earth Hydrating Phytelene Cream
with Chronocylin®: potje zonlicht en een schep essentiële mineralen.
Als we het over vitamine D hebben denk je waarschijnlijk aan zonlicht, of het gebrek daaraan. Dat we de link leggen tussen vitamine D en zon komt omdat het lichaam in staat is zelf vitamine D aan te maken onder invloed van zonlicht. Best knap van ons lichaam, niet? Vitamine D is dan ook de enige letter uit het vitamine-alfabet dat we in staat zijn zelf te produceren.

In Nederland lopen we al snel kans op een tekort aan vitamine D omdat we, vooral in de winter, niet genoeg UVB straling halen uit zonlicht. Het tekort kan vervelende gevolgen hebben. Je kunt er slechte tanden van krijgen en bij een ernstig en langdurig gebrek zelfs diabetes 2. De meest voorkomende kwalen manifesteren zich echter in de huid. Zo kan een tekort  acne, psoriasis en rosacea verergeren. Het is ook essentieel voor huidherstel en helpt vitamine C beter zijn werk doen.Dit betekent niet dat je eindeloos moet gaan liggen bakken in de zon (straks). Met 30 minuten zonlicht haal je al je ADH binnen!

Gelukkig voor ons zijn er ook manieren om vitamine D binnen te krijgen als de zon niet schijnt. Je kunt een vet visje of een eitje eten of smeren. In onze Earth Hydrating Phytelene creme zit namelijk Chronocylin die de vitamine D biotransformatie verhoogt. Bij behandeling tegen huidproblemen als rosacea is deze creme dus uitermate geschikt. Een creme met de gunstige effecten van UVB maar zonder de nadelige effecten van zonlicht (rimpels!). Ook omdat hij daarnaast veel essentiële mineralen aanvult die we via onze voeding niet genoeg binnenkrijgen, zoals koper en mangaan, die belangrijk zijn bij de aanmaak van collageen. Daarom ook bij uitstek geschikt voor de adult acne huid, die vaak arm is in deze voedingsstoffen en gedehydrateerd is. Probeer zelf earth cream voor jouw huid en gun je huid deze enorme boost.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt