clean cosmeceuticals

furrow's TrendAlert: Rawceuticals

TRENDALERT: Rawceuticals

Maaike van Furrow kreeg eind vorig jaar al een preview van de Rawceuticals , dit is haar blog:

Groen, groener, groenst. Als je een beetje bewust leeft, dan drink je regelmatig een verse smoothie, doe je minimaal één keer per week aan yoga én smeer je op je gezicht natuurlijk ook organic producten. Maar wil je het echt goed doen, dan gebruik je vanaf nu alleen nog maar de Rawceuticals.
Silke van der Laan, EmerginC: "Rawceuticals zijn huidverzorgingsproducten waarvan de ingrediënten minimaal verhit en bewerkt zijn om de gunstige werkstoffen zo veel mogelijk te kunnen behouden."

Raw Food
Een Raw Food-levensstijl is misschien ietwat extreem, maar af en toe rauw eten is helemaal zo gek nog niet. "Op rauwe eieren na, kan het echt geen kwaad om af en toe Raw Food, oftewel ongekookt voedsel te eten."
Je hebt rauw en je hebt raw: "Als het verhit is boven de 45˚C, dan is het niet raw. De grens voor Raw Food ligt bij 45˚C . Hierdoor behoudt het de voedingswaarden die anders tijdens het bewerkingsproces vaak verloren gaan."

En zo is het ook met de ingrediënten in huidverzorgingsproducten. "Door verhitting kunnen de waardevolle kenmerken van ingrediënten verloren gaan en daarmee vaak ook de belofte van het product."

EmerginC Rawceuticals are a blend of pure, potent cold pressed natural extracts with advanced natural cosmeceutical ingredients formulated in small barches to keep them fresh and active.

RawCeuticals
De minimale bewerking van de ingrediënten in Rawceuticals gaat gelukkig niet ten koste van de houdbaarheid van de producten. Silke: "Geen zorgen, in de Rawceuticals-producten zit de Kakadupruim verwerkt. Deze (eetbare) pruimensoort uit Australië wordt door de Aboriginals als superfood gezien. Hij bevat antimicrobiële eigenschappen, waardoor hij perfect kan worden gebruikt om chemische conserveringsmiddelen te vervangen. Door gebruik te maken van deze natuurlijke oplossing is de houdbaarheid van de Rawceuticals niet korter dan bijvoorbeeld de producten in de EmerginC Scientific Organics-lijn."

Inmiddels zijn de Boreal tonic, de Clean, de Blend, de Red Berry Dual Mask & Gommage, de Eye & Lip Craft volop in productie. "Je moet nog even geduld hebben, voordat deze Rawceuticals verkrijgbaar zijn. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet, maar de verwachting is dat de producten vanaf december te koop zijn in Nederland."

Ga naar Furrow voor meer inspirerende beauty artikelen

 

 

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt