clean cosmeceuticals

Het belang van de pH-waarde op de huid

Forever 39 vroeg ons naar ons naar de pH waarde van onze producten en de invloed van pH-waarde op je huid. Heel belangrijk, die pH-waarde. Silke vertelt je er alles over in deze blog.

Heel belangrijk, die pH-waarde. Het is een waarde van 0-14 die aangeeft hoe zuur of basisch iets is, met 0 als zuur en 14 als basisch. 7 wordt als neutraal gezien (puur water bijvoorbeeld), maar ons lichaam (ja echt, dat van ons allemaal), hangt vrij precies rond de 7.4. Bij een kleine afwijking van de pH (bijvoorbeeld pH 6,8 of 7,8) raken we in coma en sterven we. Dit om aan te geven hoe nauw het komt met die pH en hoe belangrijk het is. De pH balans van de huid zit ‘m in de zogeheten zuurmantel van je huid. Deze bestaat uit sebum, uitgezweet melkzuur en aminozuren. In balans heeft ze een waarde van pH 4,5-5,5 en beschermt ze tegen vervuiling, allergenen en bacteriën. Ook heel belangrijk: een juiste pH-waarde zorgt dat je huid vocht vasthoudt.

Een basische huid

Heeft je huid last van droogte, kraaienpootjes of vroegtijdige veroudering? Is ze gevoelig of heb je pigmentatie klachten? Dan kan het goed zijn dat je huid te basisch is. Oorzaak hiervan is vaak je schuimende cleanser of zeep en shampoo. Of is je huid eerder vet, geïrriteerd, snel rood of pijnlijk? Last van vlammende acne? Dan kan het zijn dat je pH leunt naar te zuur. De schuld daarvan is vaak over-peelen en exfoliëren met producten op zuurbasis. Heb je acne en denk je dat je veel moet peelen om je poriën schoon te houden, dan kan het dus zomaar zijn dat je je probleem juist verergert.

Een goede pH-waarde is het fundament

De pH-waarde vindt emerginC van fundamenteel belang, dat snap je. Als die aangetast is, krijg je problemen, zo simpel is het. Het maakt daarna niet zoveel uit wat je verder nog smeert qua actieve stoffen. Je huid is bij een aangetaste pH-waarde simpelweg niet op zijn best. Wat kun je doen om dit op te lossen? Je hoeft niet opeens zure of basische producten aan te brengen. Alles wat je moet doen is zorgen dat je producten pH neutraal zijn. Tussen de 4,5-6 kan je huid goed aan. Met uitzondering van de zure peels voldoen de producten van emerginC hieraan.

Dus het advies van emerginC: altijd eerst werken aan huidherstel voordat je problemen aan gaat pakken. En dan met name wat betreft de barrière functie. Met bepaalde producten bouw je deze snel op; onze Rawceuticals BLEND en onze Hydra Repair capsules zijn hiervoor gemaakt. Perfecte “post peel wizards”. Verder is Hyper Vitalizer onze bestseller, omdat dit product je huid naar de ideale pH brengt. Je huid houdt daardoor vocht beter vast, wordt egaler, gladder en krijgt een mooie glow.

Peels en pH

En hoe zit het met die peels? Onze peels zijn weliswaar sterk; tot wel 30%, maar de pH-waarde zit altijd tussen pH 3-4 waardoor de huid niet verbrandt en je niet vervelt. Deze zijn dus iets zuurder, maar nog mild vergeleken bij de meeste chemische peels die tussen de pH 2-3 zitten. Die raden we dan ook sterk af. Maar een mini zuurbadje kan juist bij de droge, vochtarme en alkalische huid een enorme oppepper geven en vochtregulerend werken. Kijk goed hoe je huid erop reageert en gebruik daarna altijd een product dat zorgt voor herstel en de barrière functie tijdelijk opvangt.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt