clean cosmeceuticals

Kombucha voor je huid

Sommigen zullen helemaal vertrouwd zijn met kombucha, anderen zullen de naam wel eens gehoord hebben, maar hebben geen idee wat het is. In dit blog vertellen we je over kombucha, de gunstige eigenschappen en wat kombucha voor je huid kan doen. 

Zo’n tien jaar geleden werd ontdekt dat kombucha heel veel goede eigenschappen heeft. Of ontdekt, de Chinezen wisten dit al lang, daar is het al eeuwen, of zelfs millenia, een populaire drank. Vanuit China werd het bekend in Rusland. Wij waren wat later... Het is namelijk helemaal nog niet zo lang geleden dat ook in Westerse landen ontdekt werd wat een geweldige eigenschappen kombucha heeft.

Wat is Kombucha?

Kombucha wordt gemaakt van gefermenteerde thee met suiker en een cultuur (zwam) van bacteriën  en verschillende soorten gist. Het bestaat al meer dan 2000 jaar en komt oorspronkelijk uit China. De drank wordt meestal uit zwarte thee gemaakt, maar als het uit groene thee wordt gemaakt heeft het een sterkere werking als antioxidant. De naam kombucha is waarschijnlijk een misinterpretatie van het Japanse konbu-cha dat de naam is van een thee gemaakt met kelp. Destijds hebben Engelse ontdekkingsreizigers de drank zo genoemd, maar kelpthee is een heel andere drank.

Kombucha Cocktails

Als drank is kombucha populair niet alleen om de goede eigenschappen, maar ook omdat het een aromatische drank is die goed als vervanger van alcoholische dranken kan dienen. Wel heeft kombucha zelf ook een licht alcoholpercentage. Genoeg recepten te vinden voor heerlijke cocktails met Kombucha. Wat denk je van een Pomegranate Kombucha Mimosa of een Kombucha Dark and Stormy?

Probiotica en antioxidanten in kombucha

Kombucha staat bekend om de goede eigenschappen voor de gezondheid. Het bevat namelijk natuurlijke probiotica en antioxidanten. Probiotica zorgen voor een gezond darmstelsel en antioxidanten bestrijden vrije radicalen. Daarom zorgt het drinken van kombucha voor een goede stofwisseling, ontgift de lever en reguleert de bloedsuikerspiegel. Er wordt ook gezegd dat het helpt tegen diabetes, artritis en door bacteriën veroorzaakte ziektes. In ieder geval wordt het afweersysteem versterkt.

Kombucha voor je huid

Al die dingen doet kombucha! Je kunt je voorstellen dat kombucha op je huid dus geen gek idee is. Door die eigenschappen wordt veroudering van de huid tegengegaan en  de huidbarrière versterkt. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en Kombucha bevat bepaalde zuren die zorgen voor bescherming en hydratatie van de huid. Daarnaast maakt kombucha de huid helderder. Bij emerginC maken we gretig gebruik van de gunstige eigenschappen van kombucha! Om die reden hebben we meerdere producten in de Scientific Organics lijn waarin kombucha is verwerkt. Bekijk het volledige overzicht van de emerginC producten hieronder.

indigo cosmeticsemerginC Scientific Organics Kombucha Cleanser

De emerginC Scientific Organics Kombucha Cleanser is geschikt voor alle huidcondities. Het helpt de conditie van de huid op peil te houden en gevoeligheden te kalmeren. De cleanser verbetert de teint van de huid en herstelt schade die ontstaan is door vrije radicalen. Helpt tegen de vorming van pigmentatie en gaat de strijd aan met huidveroudering.

emerginC Scientific Organics Peptide Booster Serum

Het emerginC Scientific Organics Peptide Booster serum is een geavanceerd, actief serum met biologische peptiden tegen huidveroudering. Met ColhibinPF ™ uit rijstextract dat de afbraak van collageen afremt en de huid beschermt tegen stressfactoren die door UV-straling worden veroorzaakt.

emerginC Scientific Organics Phytocell Detox Mask

Het emerginC Phytocell Detox Mask bevat Franse groene klei die onzuiverheden uit de huid onttrekt en absorbeert. Daarnaast voorziet het de huid van waardevolle voedingsstoffen om de gevoelige huid te kalmeren, vult het mineralen aan en verwijdert overtollige talg.

emerginC Scientific Organics Spirulina Toner

De emerginC Scientific Organics Spirulina Toner is een frisse tonic op basis van Spirulina, druivenstamcellen en algenextract dat boordevol zit met voedingsstoffen. Op de huid werkt het voedend, ontgiftend en hydraterend. De Scientific Organics Spirulina Toner is bij de lancering direct uitgeroepen door beste toner in de USA!

emerginC Scientific Organics Grape Stem Cell, White Tea + Seaweed Body Butter

Een hele rijke, snel intrekkende body creme die je huid gladder en zachter maakt. Palmaria palmata bestrijdt pigmentatievlekjes, de druivenstamcellen zorgen voor celherstel, zeewier voedt en kombucha bevordert collageen en jojoba olie maakt zacht.

Wil je advies over huidverzorging met Kombucha? We staan je graag te woord. Klik hier om contact met ons op te nemen.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt