clean cosmeceuticals

Lavendel fijn voor de neus, goed voor de gevoelige huid

Lavendel verdient een eigen blog. Lavendel staat vooral bekend om de prachtige paarse kleur en de heerlijke geur, maar wist je dat lavendel ook erg goed is voor de gevoelige huid?

Hier in de straat is er een prachtig aangelegde tuin op het plein van de basisschool met meters lavendelstruiken. Als je er langs loopt transporteert de geur van de lavendel je naar een zwoele zomeravond in de Provence. Die unieke en heerlijke geur kent iedereen. De synthetische variant van lavendel wordt te pas en te onpas in schoonmaakproducten verwerkt. Jammer is dat. Het doet af aan de echte geur en de romantiek die bij de plant past. Bij emerginC werken we uitsluitend met natuurlijke ingrediënten, zo ook met lavendel. De producten waarin lavendel is verwerkt, ruiken heerlijk. En dat niet alleen, lavendel heeft veel gunstige eigenschappen. 

Lavendel, een multifunctionele wonderplant

Je kunt de lavendelplant op veel verschillende manieren gebruiken. Je kunt ‘m gedroogd eten als kruid en je kunt er thee van trekken. Lavendel staat mooi als droogboeket en werkt ontspannend als aromatherapie. Hildegard van Bingen (1098-1179) beval lavendel zelfs als elixer bij hoest aan: "Als iemand Speik-lavendel (drie lepels) in wijn (één liter) kookt en vaak lauwwarm drinkt, verzacht hij lever-long-lijden, mildert het doffe gevoel in zijn borst en zorgt voor een scherp verstand (scientia) en een heldere combinatie-gave (ingenium). Wie geen wijn heeft, kookt hem in water en voegt honig toe." (Causae et Curae, 1150). Verder schreef ze in haar boek Physica dat, wanneer iemand die veel luizen heeft aan lavendel ruikt, de luizen zouden doodgaan. Een multifunctionele wonderplant die bovenal goed is voor een gevoelige huid. 

emerginC Lavender Toner voor de gevoelige huid

De emerginC Lavender Toner is geschikt voor de gevoelige huidDe emerginC Lavender Toner is een lichte, verzachtende toner speciaal voor de gevoelige en rode huid. De toner herstelt de PH-waarde van de huid. Het in balans brengen van de zuurgraad is voor een gevoelige huid extra belangrijk. Daarnaast helpt de toner poriën verfijnen en de teint en huidstructuur verbeteren. De toner bevat naast lavendel ook kamille, citroenmelisse, calendula, magnolia en groene thee-extracten; actieve werkstoffen die de huidfuncties bevorderen. Lavendel heeft een kalmerende en zuiverende werking. De stoffen in lavendel verkoelen, verzachten, ontspannen, stillen eventuele jeuk en hebben een antiseptische werking. 

Bestel de emerginC Lavender Toner hier.

Bron: Wikipedia
natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt