A

Abrikozenpitolie
Verstevigt het huidweefsel, beschermt, voedt en vermindert huidirritatie. Bevat vitamine A, B, C en E én allerlei mineralen: calcium, chloor, koper, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, natrium, fosfor en zwavel. Het hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren maakt de huid zacht en soepel.

Abrikozenpitten
Zeer fijngemalen abrikozenpitten zorgen voor een natuurlijke, exfoliërende werking.

Acerola
Rijk aan vitamine A en C. De vitamine C in acerola geeft de huideigen collageenproductie een boost. Het is tevens een krachtig antioxidant en oplosser van vrije radicalen, en helpt zo de veroudering van huidcellen tegen te gaan. Daarnaast bevat acerola ook mineraalzouten die voedend zijn voor de vermoeide en gestresste huid. De sappen en proteïnen uit de plant helpen bij het hydrateren van de huid en onderhouden van de haarvaatjes.

AHA’s (fruitzuren)
Wateroplosbare, natuurlijke, organische (fruit)zuren met een exfoliërende werking. Ze weken dode huidcellen los, stimuleren de  celvernieuwing van de bovenste huidlaag en absorberen vocht; AHA’s (alfa hydroxy acids) maken de huid zachter en gladder en helpen een droge huid herstellen. In de diepere huidlagen zorgen ze voor de aanmaak van collageen. Er zijn meerdere soorten AHA’s. De emerginC producten bevatten de een of meer van de volgende soorten: glycolzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur, melkzuur en/of appelzuur. Per product is precies vermeld welke AHA’s er zijn gebruikt. De gebruikte fruitzuren zijn ook afzonderlijk in de ingredientlijst terug te vinden.

Alfa liponzuur
Eén van de krachtigste antioxidanten (ter voorbeeld: het heeft een 400x krachtiger antioxidant werking dan gangbare vitamine C). Met name op gebied van het bestrijden en neutraliseren van vrije radicalen is het daardoor onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering en –verslapping. Het is zowel in vet als in water oplosbaar en daardoor zowel in als buiten de huidcellen werkzaam. Sterker nog, zodra alfa liponzuur de celwanden passeert, heeft het een nog sterker neutraliserende werking op vrije radicalen als buiten de cellen. Alfa liponzuur herstelt en stimuleert tevens de aanmaak en energieopname van huidcellen. Daarbij ondersteunt het de werking van vitamine C, E en H en het co-enzym Q10 door deze, als ze zijn opgebruikt, te ‘recyclen’, waardoor hun vermogen om vrije radicalen te neutraliseren wordt verlengd. Alfa liponzuur verbetert het metabolisme en de energieproductie van de huidcellen, doordat het als molecuul klein genoeg is om door te dringen tot de mitochondria, waar energie wordt geproduceerd. Het helpt tevens de productie van glutathion, een belangrijk antioxidant, dat de aanmaak van vrije radicalen remt en beschermt tegen door vrije radicalen veroorzaakte celschade door bijv. roken UV-straling en blootstelling aan toxinen. Het herstelt tevens de eiwitten in huidcellen, heeft een ontstekingsremmende werking en verzachtend effect op de huid. Bij regelmatig gebruik zal het de huid verfijnen, grove poriën verkleinen en de huidtextuur verbeteren.

Algextract
Een extract van zeealgen dat wordt toegepast om de vochtigheidsgraad van de huid te normaliseren en de elasticiteit van het epidermis te vergroten. Het is tevens een waardevol ingredient omdat het essentiele oligo-elementen toevoegt, het huidoppervlak hydrateert en tegelijkertijd een beschermend laagje achterlaat.

Alginaat
Hydrofiel polymeer dat wordt gewonnen uit algen (kelp). Het hoofdbestanddeel is alginezuur, een polysaccharide (net als zetmeel), dat is opgebouwd uit mannuronzuur en guluronzuur. Door de gelvormende eigenschap zal het na vermening met een vloeistof veranderen in een rubberachtige substantie.

Allantoïne
Extract uit tarwekiemen. Verzachtend en kalmerend, keratolytisch (daardoor o.a. anti-schilferend/anti-roos), onderdrukking van jeuk, irritaties, zonverbranding, ruwheid, kloven en barstjes; bespoediging celproliferatie (regeneratie, anti-age, huidverjonging), epithelisering en wondgenezing; versteviging van de wand van aderen, waardoor vorming van zichtbare rode en blauwe adertjes wordt tegengegaan. Zeer kleine concentraties zijn al toereikend voor een optimale werking.

Aloë vera
Verzacht, kalmeert en verkoelt de huid, vermindert roodheid en huidirritatie na bijv. (zon)verbranding, heeft sterk hydraterende eigenschappen, is rijk aan vitaminen en mineralen en dus voedend, stimuleert celgroei.

Amandelolie
wordt goed door de huid opgenomen, en laat geen ongewenst vetlaagje achter. Zoete amandelen bevatten olie, eiwitten en koolhydraatverbindingen. Amandelolie werkt verzachtend en soepelmakend op de huid. De olie verhindert bovendien vochtverlies van de opperhuid, waardoor een betere vochtbalans verkregen wordt. Bittere amandelen komen niet in aanmerking omdat zij kunnen leiden tot de vorming van giftige stoffen.

Ameliox®
Een natuurlijk peptide en liposomencomplex met botox-achtige werking, bestaande uit een combinatie van carnosine, een natuurlijk dipeptide (combinatie van 2 eiwitten) en silymarin (mariadistel). Ameliox reageert met de vrije suikers in de opperhuid en voorkomt dat collageenvezels complexen vormen met deze suikers. Zo wordt clustervorming tussen collageenvezels voorkomen en worden de collagene en elastine weefsels zachter gehouden. Ameliox versterkt de werking van argireline.

Aminozuren
Bouwen huidcellen en repareren weefsels, vormen antilichamen ter bestrijding van bacteriën en virussen, stabiliseren de zuurmantel en geven de huid vochtigheid. Aminozuren helpen tevens RNA en DNA op te bouwen. RNA, de werkkopie van het DNA, is noodzakelijk voor het maken van eiwitten en daarmee noodzakelijk voor het blijven leven van een cel. Samen zorgen DNA en RNA voor optimale celstofwisseling, waardoor verslapte huid zich sneller kan herstellen.

Appelextract
Herstelt de lipiden in de huidbarrière waardoor vocht geen kans krijgt te verdampen. Tevens een rijke bron van diverse vitaminen, sporenelementen en aminozuren. Vermindert roodheid. Bevat ook appelzuur, een natuurlijke AHA die exfoliatie stimuleert.

Appel stamcellen
Stamcellen van het Zwitserse appelras PhytocellTec™ Malus Domestica. Deze appels bevatten stamcellen die bovengemiddeld lang goed blijven en indien bij mensen op de huid aangebracht, de aanmaak van huidcellen flink verhoogt. Dit helpt rimpels verminderen, verstevigen de huid, repareren verouderde huidcellen, verbeteren de elasticiteit, ruwheid en teint.

Appelzaad olie, -schil en extract
Van het appelras Val de Vire™ heeft revitalizerende, beschermende en hydratend eigenschappen. De appel polyfenolen stimuleren de cellulaire werking door vetten, fosfolipiden, proteïnen, lipoproteïnen en DNA van de cellen te beschermen. Bestrijdt de tekenen van veroudering en houdt de huid jong en stevig.

Appelzuur (malic acid)
Verbetert de elasticiteit, verwijdert dode huidcellen, heeft een positieve invloed op het pigment.

Aquacell™
Een combinatie van extracten uit watermeloen, linzen en onrijpe appelschil. Toegevoegd aan huidverzorgingsproducten vervult het een sterk hydratatie ondersteunende rol aangezien het helpt de vocht uit de huid en uit de lucht te absorberen en dit door de huid te laten vasthouden, waardoor zij beter gehydrateerd blijft.

Aquaxyl™
Huideigen, plantaardig ingredient dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid verbetert. Het garandeert een optimale hydratatie van het epidermis en zorgt zo voor een vollere huid en vermindering van rimpels. Werkt tevens herstructurerend, verbetert ceramide synthese en helpt dode huidcellen verwijderen.

Argan olie
Rijk aan o.a. vitaminen, mineralen, lipiden en antioxidanten. Bevat meervoudig onverzadigde vetzuren (incl. linolzuur en omega-6), die ervoor zorgen dat weerstand, glans en zachtheid van de huid behouden blijven. Bevat tevens hoge concentraties oleine zuren en vitamine E die het zeer geschikt maken als moisturizer, en bescherming geven tegen oxidatie en vrije radicalen. Ook de grote hoeveelheiden tocoferolen in de olie beschermen tegen oxidatie en vrije radicalen. Arganolie heeft daarmee sterke anti-age eigenschappen. Het helpt tevens de vochtdoorlaatbaarheid van de huid te verhogen, geeft de huid voeding en energie en en bevat bouwstoffen die het lichaam nodig heeft voor het produceren van celmembranen.

Argireline® (acetyl hexapeptide-AH3)
Peptide die bekend staat als ‘line relaxer’. Dit ingrediënt is een doorbraak in de cosmetische wereld t.a.v. de antirimpel werking. De ontdekking van deze hexapeptide (een keten van 6 natuurlijke aminozuren) heeft een klinisch bewezen zelfde werking als botox, echter zonder alle bijwerkingen en risico op schade aan de huid of gezichtsspieren. Argireline blokkeert de neurotransmitters (zenuwsignalen) die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren, zonder deze spieren te verlammen (zoals botox). De natuurlijke uitdrukking en bewegingen blijven behouden, terwijl de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels zich ontspannen. Dit veroorzaakt een significante vermindering in de diepte en grootte van fijne lijntjes en rimpels en helpt deze voorkomen en verminderen. Uit onderzoek blijkt dat een concentratie van 10% argireline de meest optimale effecten geeft. Bij hogere concentraties wordt geen effectiever resultaat behaald. Uit klinische testen blijkt dat Argireline de rimpeldiepte tot 27% kan verminderen na 30 dagen en rimpels rond de ogen na 15 dagen tot 17% verminderen. Tests wijzen tevens uit dat de huid tot 39% zachter en elastischer aanvoelt, tot 42% vermindert in droogheid en er een verbetering tot 45% van de teint werd geconstateerd.

Arnica
Verbetert circulatie, kalmeert, verzacht, hydrateert, voedt en versterkt de huid.

Ascorbyl palmitaat (vitamine C Ester)
Een type vitamine C die niet alleen wateroplosbaar, maar ook vetoplosbaar is. Daardoor heeft het een veel grotere en effectievere werking. Het heeft een krachtig beschermende antioxidant werking en helpt reeds ontstane huidschade te repareren. Vitamine C is essentieel in de vorming van nieuw collageen in de huid. Hierdoor wordt de huid steviger en worden minder rimpels gevormd.

Astaxanthine
Een antioxidant die vooral bekendheid kreeg nadat Dr. Oz het in de Oprah Winfrey Show roemde vanwege de extreem krachtige antioxidant- en ontstekingsremmende eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat astaxanthine een tot 6000x sterkere antioxidant werking heeft dan vitamine C en tot 800x sterker is dan Q10 en tot 550x sterker dan vitamine E. Het is echter een erg duur ingrediënt, de reden dat het nog niet veelvuldig in huidverzorging te vinden is, emerginC is dan ook een van de eersten! De Amerikaanse overheid heeft inmiddels 17 claims over astaxanthine goedgekeurd, waaronder de claim over ondersteunende werking t.a.v. de huid en anti-aging.  In tegenstelling tot de meeste antioxidanten, is astaxanthine zowel binnen als buiten de cellen actief en is het niet alleen in staat vrije radicalen te neutraliseren, maar ook de schadelijke gevolgen ervan aan te pakken. Zo helpt astaxanthine de huidcellen beschermen tegen en herstellen na blootstelling aan vrije radicalen. Daarnaast levert het ook op andere vlakken een waardevolle bijdrage aan de huid: het helpt vochtwallen verminderen, donkere kringen op te lichten, de pigmentatie te egaliseren, het werkt sterk ontstekingsremmend, helpt de hydratatie en elasticiteit verbeteren en stimuleert het de celvernieuwing.

Avena sativa (haver extract)
Anti-irriterende en kalmerende werking. Door het hoge gehalte aan silicium zeer geschikt voor toepassingen op gevoelige of probleemhuid (bijv. eczeem, huidinfecties en psoriasis). Vermindert sproeten en gaat jeuk tegen.(d-red daytime emulsion, micro scrub)

Avocado olie
Uiterst werkzame en voedzame olie met een hoog opname vermogen door de huid. Rijk aan onverzadigde vetzuren en vitamine A, D en E, en dus rijk aan antioxidanten. Research van het UCLA (Center for Human Nutrition in Californië) geeft aan dat avocado het hoogste gehalte aan vitamine E bevat vergeleken met kiwi’s, druiven en perziken. Vitamine E is één van de sterkste anti-oxidanten die kunnen zorgen voor échte huidverbetering. Avocado olie bevat een NMF (natural moisturizing factor), essentieel om het water- en vetgehalte in de huid op peil te houden: het vormt de hydrolipidenlaag van de opperhuid en brengt deze opnieuw in evenwicht.

Azuleen
Wordt bereid uit kamillebloesem, werkt zeer verzachtend, kalmerend, beschermend en ontstekingsremmend (toepassingen bij o.a. de geïrriteerde en acné-huid en zonnebrand); het bevordert de bloeddoorstroming, werkt weldadig bij zichtbare rode haarvaatjes en andere huidverkleuringen.

B

Baardmos (usnea barbata) extract
Antibacterieel.

Bentoniet klei
Rijk aan mineralen, helpt overtollige olie, vocht en afvalstoffen uit de huid te verwijderen door deze te absorberen, van nature antiseptisch.

Beredruif (bearberry) extract
Een natuurlijk, stabiel, zeer effectief huidoplichtend plantextract; anti-bacterieel, antioxidant, huidverhelderend en pigmentverwijderend.

Beta glucoside
Beschermend, natuurlijk antioxidant dat de huid helderder maakt en donkere vlekken en verkleuring vermindert.

Beta hydroxy-zuur (BHA of salicylzuur)
Salicylzuur (BHA) werkt op dezelfde wijze als fruitzuren (AHA's), maar bezitten echter ook talenten die AHA's niet hebben. Salicylzuur stimuleert, net als fruitzuren, het loslaten van dode huidcellen, maar heeft ook de eigenschap dat het tot diep in de porie doordringt en reinigt, en zo hardnekkige onzuiverheden, verstopte poriën, vlekjes en mee-eters aanpakt. Salicylzuur verzacht, verbetert teint en textuur en vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes. Bevat tevens kalmerende en anti-irriterende werkstoffen.

BHA (beta hydroxy-zuur of salicylzuur)
Salicylzuur (BHA) werkt op dezelfde wijze als fruitzuren (AHA's), maar bezitten echter ook talenten die AHA's niet hebben. Salicylzuur stimuleert, net als fruitzuren, het loslaten van dode huidcellen, maar heeft ook de eigenschap dat het tot diep in de porie doordringt en reinigt, en zo hardnekkige onzuiverheden, verstopte poriën, vlekjes en mee-eters aanpakt. Salicylzuur verzacht, verbetert teint en textuur en vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes. Bevat tevens kalmerende en anti-irriterende werkstoffen.

Bifida ferment lysate
Probioticum dat wordt gewonnen uit natuurlijke suikers, heeft DNA herstellende eigenschappen.

Bijenwas
Een natuurlijk, beschermend en verzachtend ingredient met micronutrienten. Hult de huid in een natuurlijk beschermlaagje zonder deze af te sluiten. De huid kan blijven ademen en wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Bilberry (blauwe bosbes of heidelbeer) extract
Een alfahydroxy- oftewel fruitzuur (AHA) dat helpt oude, dode huidcellen van de bovenste huidlagen te verwijderen. Het bezit één van de grootste antioxidantcapaciteiten van alle voedingsstoffen. Op een veel gebruikte antioxidanten schaal eindigt bilberry extract op één van de hoogste plaatsen (de zogeheten ORAC waarde).
Het verlicht irritaties en werkt vaat- en weefselverstevigend. De huid wordt gestimuleerd en wordt strakker, soepeler en stralender.

Biotine (vitamine H of vitamine B8)
Helpt tegen een droge, schilferige huid.

Bisabolol
Werkstof die wordt gewonnen uit kamille. Ondersteunt het helingsproces van de huid, werkt verzachtend en kalmerend bij huidirritatie en ontstekingen en remt ontstekingen. Wordt zeer goed verdragen door de gevoelige huid.

Boerhaavia diffusa (punarnava) wortel extract
Boerhavia diffusa is een plant de overal in India kan worden gevonden. De Indiase naam voor deze plant is ‘punarnava’, wat letterlijk ‘telkens weer nieuw’ betekent. De werkzame stoffen, zgn. rotenoïden, zijn aanwezig in de wortels. Het kalmeert en verzacht huidirritatie en gevoelige huid; tevens perfect voor de huid na het zonnen en na het scheren.

Blauwe bosbes (bilberry of heidelbeer) extract
Een alfahydroxy- oftewel fruitzuur (AHA) dat helpt oude, dode huidcellen van de bovenste huidlagen te verwijderen. Het bezit één van de grootste antioxidantcapaciteiten van alle voedingsstoffen. Op een veel gebruikte antioxidanten schaal eindigt bilberry extract op één van de hoogste plaatsen (de zogeheten ORAC waarde).
Het verlicht irritaties en werkt vaat- en weefselverstevigend. De huid wordt gestimuleerd en wordt strakker, soepeler en stralender.

Boragezaad extract
Moisturizer, ontstekingsremmend, huidverjongend. Uit onderzoek blijkt dat borage zaad erg identiek is aan de menselijke huidcelstructuur en zuren bevat die gunstig zijn voor de huid. Het bevat omega 3 en 6 vetzuren, die van belang zijn voor de huidcelstructuur. Het is tevens een zeer krachtig anti-aging ingrediënt en kan helpen bij het huidreparatieproces.

Brandnetel (urtica dioica)
Werkt ontstekingsremmend, anti-irriterend, reinigend,doorbloedend, ontvochtend en kalmerend.

Brightening complex
Bevat natuurlijke verhelderende bestanddelen die de vermoeide huid een stralende teint geven en haar beschermen en hydrateren. Het is een innovatief middel tegen verkleuringen en pigmentvlekken en helpt de huid haar natuurlijke, stralende, heldere teint terug te krijgen.

C

Cactus extract
Verzachtend, zeer hydraterend, stimuleert de natuurlijke celdeling. Vermindert verstoppingen en heeft zuiverende eigenschappen.

Calendula (goudsbloem)
Helend en verzachtend effect bij huidirritatie, bevordert de groei van nieuw weefsel, werkt verkoelend en heeft antioxidant-  en verzachtende eigenschappen.

Carrageenan
Dit roodwier, ook wel Iers mos genoemd, heeft een zeer heilzame werking op de huid doordat het o.a. betacaroteen en vitamine B1 bevat; zij zetten de huid aan tot celvernieuwing en huidherstel. Het is een zeer goede ondersteuning van de huid t.a.v. het opslaan van voedingsstoffen en water en werkt sterk ontstekingsremmend. Iers mos is een van de meest gebruikte verdikkingsmiddelen en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen die zelfs geen lage doseringen kamille kunnen verdragen.

Carnosine/lecithine/tocoferol/silybum marianum fruit
Een speciale mix van actieve peptiden die rimpels ontspant en collageenverstijvingen voorkomt.

Centella asiatica
Stimuleert de collageenproductie, versterkt haarvaatjes, verbetert stevigheid en elasticiteit, versterkt en helpt donkere kringen onder de ogen bestrijden.

Ceramiden
Een tussencelstof met sponsachtige structuur: ze vullen de ruimte tussen de cellen op en gaan zo verdamping van vocht en dus uitdroging tegen. Ceramides maken deel uit van een membraannetwerk tussen de cellen dat onze huid soepel en vochtig houd. Ceramiden zijn vet en verwant aan de ceramiden in de opperhuid; dus effectief bij een droge huid. Het vet in de hoornlaag bestaat grotendeels uit verschillende ceramides.

Citroengras
Bevat vitamine C en AHA’s (fruitzuren); zij weken dode huidcellen los, stimuleren de  celvernieuwing van de bovenste huidlaag en absorberen vocht. AHA’s maken de huid zachter en gladder en helpen een droge huid herstellen. In de diepere huidlagen zorgen ze voor de aanmaak van collageen.

Citroenmelisse (melissa officinalis)
Antioxidant, desinfecterend, anti-bacterieel, anti-viraal, licht schimmeldodend, vochtvasthoudend en gaat ontstekingen en allergische ontstekingen (dermatitis) tegen.

Citroenschil extract
Samentrekkend, antibacterieel, helpt de pH waarde te herstellen, licht de teint op.

Citroenzuur (citric acid)
Verbetert elasticiteit en microcirculatie, verwijdert dode huidcellen, houdt de zuurmantel (PH-waarde) van de huid intact en helpt bij bescherming tegen schadelijke bacteriën.

Citrusextract
Wordt gewonnen uit de schil van citrusfruit. Bevat citroenzuren, fruitzuren en heeft een verfrissende, verhelderende en kalmerende werking. Maakt de huid gladder en egaler en vermindert hyperpigmentatie.

Citrus aurantium (orange) fruit extract
Gewonnen uit de schil van zoete sinaasappelen (navel, jaffa, valencia) en heeft een zuiverende, ontgiftende, ontstekingsremmende, antibacteriele en kalmerende werking op de huid. Bevat flavonoiden en vitamine A, B, C en E.

Citrus limonum
Natuurlijk (fruit)zuur acid, werkt oplichtend op pigmentvlekjes, regelt de talgproductie, stimuleert de circulatie in de opperhuid en vesterkt de wanden van de haarvaatjes.

Citrus medica limonum (lemon) fruit extract
Gewonnen uit de schil van de limoen. Bevat citroenzuren, fruitzuren, antioxidanten en heeft een verfrissende, verhelderende en kalmerende werking. Maakt de huid gladder en egaler en vermindert hyperpigmentatie.

Co-enzym Q10
Een vitamine-achtig, huideigen super antioxidant (qua structuur lijkend op vitamine E en K), dat de huid energie geeft om collageen en elastine aan te maken en vrije radicalen neutraliseert.  Het vertraagt celoxidatie waardoor zuurstof de huidcellen beter kan regenereren, en heeft zo invloed op de vertraging van het verouderingsproces.

Colloïdaal zilver
Stimuleert beschadigde huid tot groei, antibacterieel.

Comfrey (smeerwortel)
Een kruid dat voor veel medicinale toepassingen gebruikt wordt. Smeerwortel is rijk aan allantoine, een stof die goed door de huid wordt verdragen, via de huid diep in de weefsels kan doordringen en vormen van weefselbeschadiging kan herstellen. Stimuleert cel-regeneratie en werkt verzachtend en kalmerend. Herstelt de vochtbalans en houdt de huid soepel.

Cupuacu boter
Helpt bij het herstel van de natuurlijke vochtigheid en elasticiteit van de huid door vocht in de huid als het ware in te sluiten. Ook het hoge gehalte aan essentiële vetzuren maakt de het een  bijzonder waardevol ingredient voor de verzorging van de huid. De boter versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en gaat uitdrogen tegen. Dit is met name goed voor de droge en verwaarloosde huid.

Cypres
Vaatvernauwend (dus goed bij couperose), laat de huid samentrekken en maakt strakker. Heeft een verfijnend effect op een vettige huid, helpt vergrote poriën samentrekken terwijl de huid wordt gezuiverd en ontgift.

D

Derm-SRC™: Derm SRC™-complex is vrij recentelijk ontwikkeld ingredient. Het is een combinatie van silicium (kiezelzuur) uit bamboe, erwt extract en glucosamine dat de huideigen collageen-, hyaluronzuur- en elastine aanmaak stimuleert en de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen ondersteunt. Het helpt de huid verstevigen terwijl reeds aanwezige fijne lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar worden. In Amerika heeft het de bijnaam 'facelift without surgery'!

Druif- en druivenpit extract: krachtig antioxidant, rijk aan polyfenolen. Beschermt de vaatwand, bezit vochtinbrengende eigenschappen, beschermt collageen en elastine tegen verlies van elasticiteit, beschermt tegen UV-straling, gaat huidveroudering tegen, helpt snellere wondgenezing en littekenvorming tegen te gaan.

Duindoorn extract olie: bevat vitamine C, flavonoiden (met antioxidant en antibacteriele eigenschappen), tocoferolen (vitamine E), cartinoïden (welke in de huid afbreken tot vitamine A), fytonutriënten en hoge concentraties essentiële vetzuren. Door deze combinatie van hooggeconcentreerde, actieve ingrediënten bestrijdt het rimpelvorming en huidveroudering, wordt de huidelasticiteit gestimuleerd, werkt het regenererend en helpt het de vitaliteit van de huid te verbeteren. Een andere bekende werking is dat het voor een sneller huidvernieuwingsproces zorgt. Duindoorn extract beschermt, kalmeert, verzacht, hydrateert en vitaliseert de huid.

Duizendblad: maakt een geïriteerde huid rustig, heelt ontstekingen, reinigt en desinfecteert de onreine huid, ook bij acne stimuleert de microcirculatie (bloedtoevoer) naar de huid.

E

Echinacea: wondhelend, ontstekingsremmend, antibacterieel en weerstandverhogend.

Eucalyptus: diepreinigende, antibacteriële, verzachtende en verfrissende werking.

F

Fruitzuren (AHA’s): wateroplosbare, natuurlijke, organische (fruit)zuren met een exfoliërende werking. Ze weken dode huidcellen los, stimuleren de  celvernieuwing van de bovenste huidlaag en absorberen vocht; AHA’s (alfa hydroxy acids) maken de huid zachter en gladder en helpen een droge huid herstellen. In de diepere huidlagen zorgen ze voor de aanmaak van collageen. Er zijn meerdere soorten AHA’s. De emerginC producten bevatten de een of meer van de volgende soorten: glycolzuur, citroenzuur, wijnsteenzuur, melkzuur en/of appelzuur. Per product is precies vermeld welke AHA’s er zijn gebruikt. De gebruikte fruitzuren zijn ook afzonderlijk in de ingredientlijst terug te vinden.

Fyto-stamcellen uit druiven: stamcellen van planten blijken een uiterst positieve werking op de stamcellen van onze huid te hebben. De hier gebruikte stamcelextracten, afkomstig van de gamay druif, beschermen en stimuleren de epidermale stamcelactiviteit in de huid en spelen zo een belangrijke rol in vitaliteit en regeneratievermogen van de huid en gaan vroegtijdige veroudering tegen. De fyto-stamcellen verlengen de levensduur en vertragen de veroudering van de huidcellen, regenereren het weefsel, activeren natuurlijke beschermende en herstellende mechanismen en beschermen tegen photo-aging, UV-stress en vertragen de groeistop van de huidcellen.

G

Gatuline-paracress extract (acmella orelacela): afkomstig uit de Zuid-Amerikaanse tropische plant Acmella Oleracea en bevat alkamid spilanthol en derivaten van onverzadigde vetzuren. Een snelwerkend ingredient dat de huid meteen glad maakt. Het vermindert spiercontracties en werkt tegen expressielijntjes. Regelmatig toegepast, bieden de waardevolle bestanddelen van Paracress een duurzaam effect voor een ontspannen gezichtsuitdrukking. Rimpels worden verminderd in de diepte en de huid wordt jonger, strakker en stralender. Sinds dit Botox™-achtig effect ontdekt is, wordt paracress meer en meer gebruikt in exclusieve cosmetica en zijn er steeds meer enthousiaste gebruikers.

Geraffineerde plantaardige oliën: deze oliën zijn gelijk aan de van nature in de huid aanwezige oliën en helpen het vetgehalte in de huid in balans te brengen.

Ginkgo biloba: anti-bacteriële, schimmelwerende en ontsmettende eigenschappen. Versterkt de afweerfunctie van de huid, gaat vroegtijdige veroudering tegen en stimuleert de doorbloeding.

Ginseng en gynostemma complex: gynostemma (ook wel jiaogulan genaamd) is van oudsher een belangrijke plant in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen die verwant zijn aan ginseng (hoewel het niet verwant is aan echte ginseng). Het is vooral de anti-oxidatieve werking en stimulering van de microcirculatie waardoor het zeer geschikt is als ingredient in cosmetica. Het helpt tevens bij het ontgiften van de huid. Ginseng voedt en herstelt de huidflora, beschermt en zuivert en is door haar verzachtende werking bijzonder geschikt voor een gevoelige huid.

Glycerine: een natuurlijke huidbevochtiger afkomstig van plantaardige olie. Helpt de huid vocht vasthouden en voorkomt droogte.

Glycolzuur (glycolic acid): heeft de kleinste moleculaire structuur van alle AHA’s, en daarmee het grootste vermogen om diep tot de huid door te dringen. Glycolzuur bevordert de afschilfering van de huid, verwijdert zo de dode huidcellen en brengt de synthese van collageen en elastine weer op gang. Het heeft o.a. een positieve invloed op pigment, veroudering en een droge huid. Samen met melkzuur is glycolzuur het enige ingrediënt dat tot in de basaal cellaag (groeilaag) kan doordringen, wat de huid van binnenuit verbetert.

Gojibes extract: de gojibes groeit in Tibet, China en Mongolie en staat erom bekend een van de rijkste bronnen van vitaminen en overige voedingsstoffen te zijn. Gojibessen bevatten meer dan 18 verschillende aminozuren en vitamines als B1, B2, B6, C en E. Ze bevatten tevens groten hoeveelheden krachtige antioxidanten die een vitale rol spelen in het voorkomen van huidveroudering.

Goudsbloem (calendula): helend en verzachtend effect bij huidirritatie, bevordert de groei van nieuw weefsel, werkt verkoelend en heeft antioxidant-  en verzachtende eigenschappen.

Granaatappel extract: bevat ellagzuur dat de huidcellen beschermt tegen vrije radicalen. Het is een 2 à 3 keer krachtiger antioxidant dan rode wijn of groene thee, wat dit ingrediënt een buitengewoon huidbeschermende werking geeft. Granaatappelextract beschikt ook over aanzienlijke samentrekkende eigenschappen, dankzij tannine. Hierdoor worden de poriën gesloten en de opperhuid verstevigd.

Grapefruit: bevat de fruitzuren ascorbyl-, citroen en appelzuur. Stimuleert het lymfatisch systeem afvalstoffen af te voeren, heeft een verhelderende, egaliserende, samentrekkende en ontvettende werking op de huid en verbetert de teint. Toniseert de huid en stimuleert de bloedsomloop.

Grapefruit olie: bevat de fruitzuren ascorbine-, citroen- en appelzuur. Stimuleert het lymfatsich systeem door afvalstoffen af te voeren en heeft een verhelderende, egaliserende, samentrekkende en ontvettende werking op de huid, en wordt daardoor vaak ingezet bij acne, een verstopte of vette huid. Het toniseert de huid en het weefsel, en stimuleert de bloedsomloop.

Groene klei: geneeskrachtige, energierijke, pure klei die uitsluitend in Frankrijk wordt gewonnen. Zuiverend, herstellend en opbouwend.  Absorbeert vuil, dode huidcellen, gifstoffen en talg en voert deze af. Deze klei is rijk aan mineralen waaronder kiezelzuur, magnesium, zwavel, aluminium, natrium, fosfor, mangaan, calcium, ijzer, kalium en zink; allen in organische vorm, waardoor het lichaam ze makkelijk opneemt. Het is tevens rijk aan enzymen die de opname van deze mineralen extra bevorderen. Geeft zowel in- als uitwendig mineralen af, stimuleert de microcirculatie en heropbouw van rode bloedlichaampjes. Helpt huidweefsel herstellen en heeft een verstevigende werking. Werkt ontvettend, zuiverend, bijv. bij ontvlekking en vertraagt verouderingsprocessen. Tevens zeer geschikt voor het verminderen van plaatselijke ontstekingen, roodheid, zwelling en onderhuidse bloeduitstortingen.

Groene thee extract: bevat hoge concentraties polyfenolen (antioxidanten). Zij beschermen de huid tegen vrije radicalen. Vrije radicalen ontstaan in de huid door oxidatieve stress (luchtvervuiling, psychische en lichamelijke stress) en UV-straling, vallen de celwand aan en breken de collageen- of elastinevezels in de huid af met verslapping en rimpeltjes tot gevolg. Een teveel aan vrije radicalen betekent vroegtijdige veroudering. De antioxidant werking van groene thee is gemiddeld 200 maal effectiever dan die van vitamine E. Groene thee heeft tevens een anti- bacteriële, anti-roodheid en ontstekingsremmende werking, en levert een belangrijke bijdrage in regeneratie en stimulatie van de huid door een diepe en langdurige hydratatie.

H

Hamamelis virginiana (toverhazelaar): regenereert de huid, bevordert haar doorbloeding en gaat infectie tegen, samentrekkend, ontstekingsremmend, verzacht, verfrist.

Haver extract (avena sativa):  anti-irriterende en kalmerende werking. Door het hoge gehalte aan silicium zeer geschikt voor toepassingen op gevoelige of probleemhuid (bijv. eczeem, huidinfecties en psoriasis). Vermindert sproeten en gaat jeuk tegen.

Heidelbeer (bilberry of blauwe bosbes) extract: een alfahydroxy- oftewel fruitzuur (AHA) dat helpt oude, dode huidcellen van de bovenste huidlagen te verwijderen. Het bezit één van de grootste antioxidantcapaciteiten van alle voedingsstoffen. Op een veel gebruikte antioxidanten schaal eindigt bilberry extract op één van de hoogste plaatsen (de zogeheten ORAC waarde).
Het verlicht irritaties en werkt vaat- en weefselverstevigend. De huid wordt gestimuleerd en wordt strakker, soepeler en stralender.

Hennep: de hennepplant kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De zaden van de plant bevatten een grote hoeveelheid olie. Deze olie is rijk aan vitaminen (A, B1, 2, 3 & 6, C, D en E), antioxidanten en mineralen, essentiele vetzuren en gamma linoleenzuur, ook wel GLA genoemd. GLA is een vetzuur dat zeer geschikt is voor de huid. Het is een zgn. ‘droge’ olie, wat betekent dat het goed door de huid wordt opgenomen en geen vettigheid achterlaat. Het zorg dat vocht beter in de huid wordt vastgehouden, stimuleert celvernieuwing, vermindert schilfers en roodheid, bevordert het herstel van een een schrale huid en het voorkomt jeuk. Het heeft een ontstekingsremmende waarde en verzacht ook een (extreem) droge huid; het zou zelfs helpen bij psoriasis en eczeem. en geeft het extra versterking. Kortom: het is zeer geschikt voor de droge, beschadigde, geïrriteerde huid.

Hibiscus: kalmeert, verzacht, hydrateert, helpt de microcirculatie, heeft een ontspannend effect op de huid.

Hop: kalmerend, ontspant, verzacht, antibacteriële eigenschappen.

Horsetail extract: bevat veel minerale zouten, vitamine C, mannitol, inositol (vit B). Het heeft mineraliserende eigenschappen, helpt bij het ondersteunen van het collageen, adstringerend, zuiverend en helend. Horsetail extract heeft de natuurlijke eigenschap de elasticiteit van de huid te verbeteren en de huid te verstevigen.

Hyaluronzuur: een natuurlijk zuur en huideigen ingrediënt: hyaluronzuur bevindt zich overal in ons bind-, epitheel- en zenuwweefsel. Het is een van de belangrijkste bestanddelen van de extracellulaire matrix die een belangrijke bijdrage levert aan de celdeling en migratie. Het verbetert de opname van actieve ingrediënten in de huid en bevordert een goede fybroblast activiteit. Het belangrijkste kenmerk is echter dat het het veelvoud van zijn eigen gewicht aan water kan binden. Het werkt daardoor als een spons wat zorgt voor meer volume in de huid; dit geeft het effect dat het rimpels van binnenuit opvult en zorgt voor effectieve hydratatie.

I

Ijzer: bevordert de zuurstofvoorziening naar de cellen en stimuleert zo de microcirculatie. Tevens een belangrijk anti-age ingrediënt want betrokken bij de eiwitstofwisseling in de huid: ijzer helpt bepaalde in de huid aanwezige proteïnen om te zetten in vloeibaar collageen.

Indian lotus: adstringerend, kalmeert.

Inositol: ook wel vitamin B8 genoemd, helpt de huid vocht vast te houden en is nodig voor de celmembranen.

J

Jojoba olie: is in feite geen olie, maar een vloeibare was. Ondersteunt de natuurlijke huidfuncties, heeft een hoornlaag verzachtende werking, werkt huidherstellend en heeft het vermogen vochtregulerende en voedende bestanddelen in de huid te brengen. Reguleert de zuurmantel, verhoogt de huidspanning en de talgafscheiding en is daarom zowel aan te raden bij een droge als bij een vette/acné huid. Het verkleint bovendien grove poriën.

K

Kamille (matricaria): werkt bevochtigend, kalmeert, verzacht, licht ontstekingsremmend en ontsmettende werking.

Kamfer: wordt snel door de huid opgenomen, geeft een met menthol vergelijkbare verkoelend en daardoor jeukstillend effect. Het werkt ontsmettend, kalmerend, verzachtend. Het reinigt verstopte huidporiën, verzorgt jeugdpuistjes en onzuivere huid. Ook bij (droge) eczeem heeft kamfer een verzachtende uitwerking.

Kiezelzuur (silicea): het op één na meest voorkomende element in de aardkorst en ook de oceanen zitten er vol mee: kiezelzuur is een spoorelement uit algen dat in de natuur overal wordt aangetroffen waar nood is aan stevigheid, elasticiteit en flexibiliteit. Kiezelzuur is in bijna elke cel in ons lichaam aanwezig en dan vooral in snelgroeiende cellen zoals die van de huid, haren en nagels. Als we ouder worden, daalt de hoeveelheid kiezelzuur in ons lichaam. Ook de elasticiteit en de veerkracht van het bindweefsel nemen af en de bindingscapaciteit t.o.v. water verzwakt. Kiezelzuur stimuleert het vermogen van de huid om water te binden en heeft een gunstige invloed op het metabolisme van de huid. Tegelijkertijd helpt het bij de ontwikkeling van bindweefsel en dus elasticiteit van de huid. Het is rijk aan calcium en magnesium, en kalmeert en verzacht.

Kokosolie: rijk aan vitaminen en vetzuren, heeft een beschermende werking op de celmembranen tegen o.a. uitdroging en bij zonnebaden. Hoe meer onverzadigde en dus aan oxidatie onderhevige vetzuren zich in de celmembranen bevinden, des te meer de cellen onderhevig zijn aan vrije radicalen en oxidatie. Kokosolie bevat kleine moleculen die makkelijk door de huid worden opgenomen, het laat daardoor geen vettige laag achter. Kokosolie is licht zuurvormend, wat goed is voor de pH­balans van de huid. Het laurine- en caprylzuur in kokosolie heeft een antimicrobiële en schimmeldodende werking. Het wordt gebruikt in gezichtscrèmes, lippenbalsems en tegen kloven aan handen en voeten. De ontstekingsremmende werking van kokosolie kan tevens heilzaam werken bij psoriasis en eczeem.

Kombucha: een gefermenteerde zoete theesoort die bekend staat om de vele medicinale toepassingen. In o.a. China, Korea en Japan wordt kombucha dan ook al vele honderden jaren gebruikt. Kombucha is te vergelijken met gezondheidbevorderende producten als yoghurt, aangezien het ontstaat door fermentatie van lactobacil- en gistculturen. In het fermentatieproces ontstaan voor de huid belangrijke organische zuren zoals gluconzuur, glucuronzuur, melkzuur, azijnzuur, boterzuur, appelzuur en aminozuren. In dit proces ontstaan tevens vitamines zoals vitamine B en vitamine C, natuurlijk antibiotische stoffen en  enzymen. Kombucha egaliseert de teint, verbetert helderheid, glans en kleur en gaat glycolisatie (het verharden van collagene vezels door suiker) en ruw worden van de huid tegen.

Komkommer: kalmeert, verzacht.

Koper: verleent assistentie bij de eiwitstofwisseling en energieproductie in de huid. Het activeert het enzym lysil oxidase, dat helpt collageen-moleculen om collageenvezels aan te maken. In de melanocyten (pigmentcellen) stimuleert koper het enzym tyrosinase, dat het aminozuur tyrosine omzet in voorlopers van melanine. Koper vormt dus tevens een belangrijke rol bij pigmentatie in de huid. Speelt ook een belangrijke rol bij de productie van keratine in het epidermis en helpt zo teint en textuur te verbeteren en remt de aanmaak van histamine, de stof die jeuk veroorzaakt.

Korenbloem: kalmeert, verkoelt, verzacht, antioxidant eigenschappen, ontstekingsremmend, herstelt de vochtbalans.

Kukui noot olie: rijk aan essentiele vetzuren die in de droge huid minder aanwezig zijn. Deze olie is niet vet en bevat een natuurlijk zonnefilter. Verbetert teint, textuur, hydratatie, vetgehalte en elasticiteit.

L

Lactic acid (melkzuur): verwijdert dode huidcellen, stimuleert celvernieuwing, houdt de vochtigheid van de huid op peil, verzacht, verbetert teint en textuur, houdt de zuurmantel (PH-waarde) van de huid intact en helpt bij bescherming tegen schadelijke bacteriën. Melkzuur is superieur aan alle andere AHA's wat betreft de toename van hyaluronzuur afzetting in de huid (70-95% effectiever dan glycolzuur).

Lavendel: staat vooral bekend om haar kalmerende en zuiverende werking. Verkoelt, verzacht, ontspant, jeukstillend, antiseptisch.

Lecithine/carnosine/tocoferol/silybum marianum fruit: een speciale mix van actieve peptiden die rimpels ontspant en collageenverstijvingen voorkomt.

Limnanthes alba (meadowfoam) zaad extract: een voedend extract, rijk aan natuurlijke vitamine C, geeft een natuurlijke glans aan de huid.

Luteïne: een plantaardig antioxidant (afkomstig van de goudsbloem) dat de manier waarop de huid op UV-stralen reageert positief beïnvloedt en kan bijdragen tot de afweer van de huid tegen bepaalde schadelijke effecten van zonnestralen.  Blijkt tevens goede eigenschappen te bezitten om het hydratatievermogen van de huid te vergroten en de hoeveelheid natuurlijke vetstoffen in de huid op peil te houden.

M

Macadamia olie: geschikt voor alle huidtypen, doch in het bijzonder voor de droge en rijpere (oudere) huid. Macadamia-olie beschermt onze huid op dezelfde manier als onze talg doet. Macadamia-olie wordt snel door de huid opgenomen en bevordert snel de hydratering (bevochtiging).

Magnesium: stimuleert de aanmaak van de proteïnen die zich in de huid omzetten in collageen, Tevens essentieel onderdeel van zeer veel enzymsystemen: o.a. betrokken bij de synthese van eiwit en DNA en bij het opslaan en vrijmaken van energie in ATP. ATP wordt gemaakt door de mitochondria (kleine energiecentrales binnen de cellen). Het correct functioneren van de mitochondria en de hoeveelheid geproduceerde ATP spelen een cruciale rol in het verouderingsproces. Magnesium activeert tevens de opname van andere mineralen en vitaminen en vervult een belangrijke rol bij de prikkeloverdracht in de zenuwen en spieren; het werkt ontspannend en kalmerend op de gezichtsspieren, waardoor minder rimpels ontstaan.

Magnesium ascorbyl fosfaat (vitamine C): een zeer stabiele, wateroplosbare en niet irriterende vorm van vitamine C.

Magnolia: verzacht, kalmeert.

Malic acid (appelzuur): verbetert de elasticiteit, verwijdert dode huidcellen, heeft een positieve invloed op het pigment.

Mallow extract: voorziet de huid van vitamins van de A en B groep en mucilages (deze werken als huidbevochtiger en –beschermer). Ze leveren een hoog niveau van hydratatie en elasticiteit. Kalmeert, verzacht, ontstekingsremmend. Bevat flavonoïden (deze beschermen preventief tegen vrije radicalen). Een zeer geschikt ingrediënt voor de gevoelige, schilferige huid en eczeem.

Mangaan: maakt deel uit van het antioxidantsysteem en ondersteunt belangrijke enzymen bij de vorming van collageen en steunt de stofwisseling en reproductieprocessen in de huid.

Marine biopolymeren: natuurlijke proteïnen met samentrekkende eigenschappen, maken rimpels minder zichtbaar en egaliseren de huid. Biopolymeren helpen nieuwe cellen aan te maken, en ondersteunen de huid bij vernieuwing en geven de huidcellen een waardevolle voedingsbodem. Ze verhogen de elasticiteit en stevigheid van de huid, werken sterk hydraterend, stimuleren de celstofwisseling en verbeteren in aanzienlijke mate de huidstructuur. Biopolymeren vormen een beschermende laag op de huid.

Matricaria (kamille): werkt bevochtigend, kalmeert, verzacht, licht ontstekingsremmend en ontstmettende werking.

Matrixyl 3000™ (microcollageen pentapeptide): een microcollageen en antiverouderingspeptide dat de fibroblasten aanspoort nieuw collageen aan te maken, de collageenniveaus verhoogt en reparatie van de dermale matrix stimuleert. Matrixyl is een van de meest onderzochte verouderingsbestrijdende ingrediënten waarvan wordt gezegd dat het even effectief is als retinol in medische sterkte en effectiever dan vitamine C bij het verminderen van rimpels.

Meadowfoam (limnanthes alba) zaad extract: een voedend extract, rijk aan natuurlijke vitamine C, geeft een natuurlijke glans aan de huid.

Melkzuur (lactic acid): verwijdert dode huidcellen, stimuleert celvernieuwing, houdt de vochtigheid van de huid op peil, verzacht, verbetert teint en textuur, houdt de zuurmantel (PH-waarde) van de huid intact en helpt bij bescherming tegen schadelijke bacteriën. Melkzuur is superieur aan alle andere AHA's wat betreft de toename van hyaluronzuur afzetting in de huid (70-95% effectiever dan glycolzuur).

Microsferen: een hoogwaardige combinatie van microsferen uit acacia- en hyaluronzuur hebben opvullende eigenschappen doordat ze zich uitzetten door water aan te trekken en aan zich te binden. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd en door het vastgehouden vocht als het ware wat ‘voller’, waardoor rimpeltjes van binnenuit worden opgevuld.

Mimosa extract: kalmeert, antibacterieel, vochtregulerend, verstevigend.

Moerbei wortel: helpt de pigmentatie reguleren en heeft zo een positief effect op de glans en egaalheid van de teint. Moerbei geeft de huid gezonde en stralende aanblik.

Myoxinol®: een plantaardig peptide met botox-achtige werking, verkregen uit het graan van hibiscus, dat de eigenschap blijkt te hebben uitdrukkingsrimpels te voorkomen en glad te strijken. Myoxinol werkt tweeledig: het werkt (in tegenstelling tot injectables) vertragend op het celverouderingsproces, iets wat onvermijdelijk vanaf het 25e levensjaar plaatsvindt. Daarnaast onstpant het de spiercontracties in de huid, wat samentrekking van gelaatsspieren voorkomt. Het resultaat een vermindering van de mimische gezichtsrimpels.

N

Nanotope liposomen: een gepatenteerd ingrediëntafgiftesysteem, van oorsprong gebruikt in de farmaceutische industrie. Liposomen zijn huididentieke ‘dragers’ die zorgen dat de ingrediënten uit crèmes diep in de onderliggende huid doordringen, en de actieve werkstoffen daar deponeren. Nanotope liposomen zijn 3 tot 5 keer kleiner dan gewone liposomen en maken deze crème en haar werkstoffen daardoor uiterst effectief. Liposomen zorgen tevens voor optimale hydratatie.

Niacinamide (vitamine B3): zorgt voor aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren, deze versterken de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Niacinamide staat er tevens om bekend pigmentvlekjes in de ouder wordende huid te verminderen en heeft ontstekingsremmende en kalmerende werking, wat het een geschikt ingrediënt maakt voor acne, rosacea of rode vlekjes. (crease ease emulsion)

NMF: natural moisturizing factor, een verzamelnaam voor verschillende stoffen als ceramiden, aminozuren en melkzuren met een sponsachtig effect door hun vochtabsorberende eigenschapen. Zij regelen samen de waterhuishouding in de hoornlaag.

Noni: rijk aan antioxidanten en linolzuur, een essentieel omega-6 vetzuur, dat de huid helpt hydrateren en verzachten. Noni bevat daarnaast de hoogste natuurlijke concentratie proxeronine: enzymen die noodzakelijk zijn voor een efficiënt functioneren van de  huidcelmembranen. Het helpt de huidcellen aangevoerde voedingsstoffen snel te absorberen en bevordert tegelijkertijd de afvoer van afvalstoffen (zij verhinderen het optimaal functioneren van de huidcellen).

Proxeronine wordt in het lichaam omgezet wordt naar xeronine. De conditie van de huid valt of staat met proteïnen in ons lichaam. Pas als het enzym xeronine zich verbindt met proteïne, wordt de proteïne actief en in staat de structuur van huid, haar en botten van een goede celdeling en voeding te voorzien. Dit gebeurt doordat onder invloed van geactiveerde proteïnen de permeabiliteit van het celmembraan, ook intracellulair, verbetert. Niet alleen de cel, maar ook de celorganellen krijgen een beter chemisch transport. De door xeronine geactiveerde proteïnen elimineren tevens schadelijke stoffen. Zij hechten zich aan lichaamsvreemde stoffen en verzwakken deze, de T-lymfocyten doen de rest. De celwerking van huid, haar en botten verbetert niet alleen hierdoor, maar ook door de geactiveerde hormoonaanmaak. De vorming van hormonen kan alleen plaatsvinden doordat het enzym xeronine zich verbindt met proteïne. Xeronine activeert een keten van enzymen, die alle nodig zijn voor de vorming van hormonen. De thymusklier is een hormoonondersteunend orgaan dat als dirigent van het afweersysteem functioneert. De door xeroninewerking verzwakte afvalstoffen worden tijdig opgeruimd door de T-lymfocyten. Proxeronine wordt opgeslagen in de lever, het haar en de huid. Is er een tekort aan proxeronine, dan zal dit zeker een terugslag geven op de huid het haar en de lever. Vele huidaandoeningen zijn hier het gevolg van. Door toevoeging van proxeronine wordt de belangrijkste bijdrage geleverd tot herstel van dit soort aandoeningen. Het chronisch tekort aan xeronine is ontstaan door de proxeronine-uitputting in de natuur. De mens haalt onvoldoende proxeronine uit de voeding. Vooral huid, haar en lever zijn een opslagplaats voor proxeronine en hebben veel xeronine nodig om gezond te kunnen functioneren.

O

Olijfolie (met gamma linoleenzuur GLA): door de aanwezigheid van veel vet en mineralen zeer geschikt voor de kwetsbare huid. Verzachtend, helend en bevochtigt de huid.  GLA is een belangrijk bestanddeel van de celwand en van belang bij de aanmaak van huidcellen. Het bezit naturlijke ontstekings-remmende en huidverjongende eigenschapppen en kan bepaalde verouderde of zonbeschadigde huidcellen reactiveren.

P

Palamaria palmata (zeepeterselie) extract: zeepeterselie groeit in een voedingsrijke zoutwateromgeving en heeft een sponsachtige structuur. Door een biofermentatieproces ontstaat een grote metabolische activiteit, wat deze plant zo enorm krachtig maakt. Het heeft een hoog proteinegehalte, en is rijk aan mineralen, vitaminen, aminozuren en sporenelementen. Zeepeterselie is zeer rijk aan antioxidanten, vult het energieniveau in de huid aan, kalmeert en zorgt zo voor een gezonde, energieke huid. Uit verschillende onderzoeken blijkt tevens dat het glycolipides (suikervetten) die de huid verslappen afbreekt, en zo een anti-age effect heeft.

Panthenol (pro-vitamine B5): een voorloper van pantotheenzuur (vitamine B-groep), dat een bestanddeel van het bekende co-enzym-A is. Co-enzym-A speelt een centrale rol bij de celstofwisseling. In alle organen met een hogere stofwisseling, zoals de huid, komt het co-enzym-A voor. Beschadiging of overbelasting van weefsels heeft een hogere behoefte aan pantotheenzuur tot gevolg. Panthenol heeft een goed penetratievermogen en wordt door de huid in panthoteenzuur omgezet. Hierdoor zullen celdelingen makkelijker tot stand komen; panthenol draagt zo bij aan huidverjonging en bijvoorbeeld wondgenezing. Het bezit tevens hydrofiele (wateraantrekkende) eigenschappen, zodat de vochtigheidsgraad genormaliseerd kan worden, het bestrijdt zo een ruwe of schilferige huid. Het werkt kalmerend bij o.a. ontstekingen, jeuk, contact-allergieën, irritaties en zonnebrand, verbetert de elasticiteit van de huid en bevordert o.a. de opbouw van zwavelbevattende eiwitten (bijv. in de keratine van de hoornlaag).

Papaya extract: een natuurlijk papaya enzym dat helpt dode huidcellen te verwijderen.

Pepermunt: kalmeert, verzacht, verkoelt, antiseptisch.

Pepha®-tight: een natuurzuiver algextract gemixt met polysacchariden. De speciale kweektechnologie garandeert een uitzonderlijke hoge kwaliteit en zuiverheid van dit algextract. Verstevigt en verstrakt de huid onmiddellijk en zorgt tegelijkertijd voor een lange termijn effect door de vorming van collageen-1 te verhogen, beschadigde collageenvezels te herstellen, te beschermen tegen oxidatie en de aanmaak van collageen door de huid zelf te stimuleren. Bij lange termijn gebruik zorgt het ook bij het bindweefsel voor intensieve versteviging.

Perubalsem extract: antibacterieel, bevordert het gezond funtioneren van de huid.

Perzik extract: zorgt voor optimale hydratatie van de huid en bevordert de opname van de ingrediënten door de huid.

Plantaardig collageen: helpt het watergehalte in de huid op peil te houden, zorgt voor een opbouw van de huidstructuren en hersteld de bindweefsellagen.

Pompoenzaadolie: koudgeperst 1 van de meest voedende oliën ter wereld, geschikt voor alle huidtypen. Bevat bijna 50% essentiële vetzuren, natuurlijke vitamine E, carotenoïden, niacine, kalium, fytosterolen en het vetoplosbare chlorofyl, en rijk aan vitamine A, C en E. Staat erom bekend ook te helpen fijne lijntjes, rimpeltjes en oppervlakkige droogte te bestrijden; helpt vochtverlies uit de huid voorkomen.

Pycnogenol (maritime pine bark extract): bijzonder krachtig, natuurlijk antioxidant. Zo krachtig dat het vitamine E beschermt tegen oxidatie en vitamine C ‘recycled’: hierdoor wordt de activiteit van vitamine C verlengt. Pycnogenol beschermt tegen vrije radicalen, versterkt microcirculatie van de haarvaatjes en zorgt voor een betere zuurstoftoevoer, hydratering en celvernieuwing. Het bindt zich rechtstreeks aan collageen en elastine en voorkomt dat deze door vrije radicalen en vernietigende enzymen worden afgebroken. Werkt ontstekingsremmend en helpt de huid te beschermen tegen de schade van UV-licht. Het helpt hyperpigmentatie te beperken, bindt de strijd aan tegen littekenvorming en bevat eigenschappen die huidallergieën tegengaan. Pycnogenol wordt gewonnen uit de schors van de Franse zeeden (pinus pinaster ait): de enige bron van pycnogenol. Deze dennen zijn nooit in aanraking gekomen met pesticiden. Bovendien komen er aan de productie van pycnogenol geen toxische oplosmiddelen te pas.

R

Retinol (vitamine A): een antioxidant dat de bij uitwendig gebruik de mitose (celdeling) activiteit van de huidcellen en daardoor weefselopbouw verhoogt. Beschermt de buitenste huidlagen, stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels en bevordert bovendien de doorbloeding, wat een frissere teint geeft. Vitamine A wordt ook ß-caroteen genoemd en blinkt uit door zijn ontstekingsremmende en antiseptische werking voor de huid. Caroteen verdiept de bruining en beschermt tegen huidbeschadiging en invloeden van zonlicht.

Retinylpalmitaat (vitamine A): een antioxidant dat de bij uitwendig gebruik de mitose (celdeling) activiteit van de huidcellen en daardoor weefselopbouw verhoogt. Beschermt de buitenste huidlagen, stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels en bevordert bovendien de doorbloeding, wat een frissere teint geeft. Vitamine A wordt ook wel b- caroteen genoemd en blinkt uit door zijn ontstekingsremmende en antiseptische werking voor de huid. Caroteen verdiept de bruining en beschermt tegen huidbeschadiging en invloeden van zonlicht.

Rode algen (asparagopsis armata): een sterk zuiverende alg boordevol fyto-nutriënten. Helpt rimpels van binnenuit op te vullen, lift en verstevigt de huid door het grote waterabsorberende vermogen. Rode algen hebben een remmende werking op de enzymatische degeneratie van zowel de haarvaten als de extracellulaire matrix. Hierdoor wordt het verlies aan elasticiteit gecorrigeerd, de huidtextuur verbetert en rimpels verminderen zichtbaar.

Rode klaver: de fytohormonen van rode klaver helpen de cellen om vocht op te slaan en te regenereren, en zorgen ervoor dat het collageengehalte op nivo blijft, zodat de huid stevig en elastisch blijft.

Rode thee extract (rooibos): plantaardig conserveermiddel en krachtig antioxidant, elimineert de vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering (zie groene en witte thee). Heeft tevens een kalmerende werking op de huid.

Rozenbottelextract: dankzij alle waardevolle inhoudsstoffen en het ongewoon hoge gehalte aan vitamine C, is rozenbottel uitstekend geschikt voor de huidverzorging. De kleine vruchtjes ondersteunen het herstellend vermogen van de huid, beschermen de huid tegen veroudering en zijn goed voor het bindweefsel. Geschikt voor de verzorging van ouderdomsvlekken en de sinaasappelhuid. Rozenbottel is tevens sterk hydraterend, helpt de huid beschermen tegen schade aan de haarvaatjes en werkt verstevigend.

Rozemarijn: antioxidant, stimuleert de doorbloeding, zuivert.

S

Saffloer olie (distelzaadolie): saffloer (of carthamus tinctorius) is een distelachtige plant die zeer weinig water nodig heeft en in de droogste omstandigheden kan groeien, zelfs in de woestijn. De olie behoort tot de drogende oliën en is zo mild, dat het zelfs voor de verzorging rond de ogen gebruikt zou kunnen worden.

Saffloer olie is rijk aan essentiële, mono-onverzadigde vetzuren en met name oleumzuur; dit vetzuur is nodig voor het herstellen van het evenwicht omega-6/omega-3.

Verzachtend, voedend en vochtregulerend voor de droge tot zeer droge huid, maar ook geschikt voor een vette huid met acne, normale huid met neiging tot ontstekingen, gemengde huid met hoge sebum afscheiding, dermatosen, jeuk, babyverzorging, dof en droog haar. De Egyptenaren gebruikten saffloer voor de banden die om de mummies werden gewikkeld, omdat het een schimmel-werende en zuiverende functie had. Saffloer staat daarnaast bekend om zijn diuretische en zweet bevorderende eigenschappen.

Salicylzuur (beta hydroxy-zuur of BHA): salicylzuur (BHA) werkt op dezelfde wijze als fruitzuren (AHA's), maar bezitten echter ook talenten die AHA's niet hebben. Salicylzuur stimuleert, net als fruitzuren, het loslaten van dode huidcellen, maar heeft ook de eigenschap dat het tot diep in de porie doordringt en reinigt, en zo hardnekkige onzuiverheden, verstopte poriën, vlekjes en mee-eters aanpakt. Salicylzuur verzacht, verbetert teint en textuur en vermindert fijne lijntjes en rimpeltjes. Bevat tevens kalmerende en anti-irriterende werkstoffen.

Salie: bekend om zijn helende eigenschappen. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, voedt en zuivert.

Saxifragra sarmentosa extract:  helpt de pigmentatie reguleren.

Sheabutter: een plantaardig vet met voortreffelijke huidverzachtende kwaliteiten. Heeft licht ontstekingsremmende eigenschappen, geeft lichte bescherming tegen UV-stralen door de aanwezigheid van kaneelzuur. Sheabutter speelt ook een rol bij celherstel en verbeterde circulatie in de haarvaten, dit maakt het tevens nuttig bij genezingsprocessen, een gesprongen huid, kloven of huidzweertjes. Door de hoge vochtbindende werking wordt de buitenste beschermlaag intact gehouden, vochtverlies voorkomen en vocht vastgehouden. De huid wordt zacht en soepel en is beschermd tegen uitdrogen.

Silicea (kiezelzuur): het op één na meest voorkomende element in de aardkorst en ook de oceanen zitten er vol mee: kiezelzuur is een spoorelement uit algen dat in de natuur overal wordt aangetroffen waar nood is aan stevigheid, elasticiteit en flexibiliteit. Kiezelzuur is in bijna elke cel in ons lichaam aanwezig en dan vooral in snelgroeiende cellen zoals die van de huid, haren en nagels. Als we ouder worden, daalt de hoeveelheid kiezelzuur in ons lichaam. Ook de elasticiteit en de veerkracht van het bindweefsel nemen af en de bindingscapaciteit t.o.v. water verzwakt. Kiezelzuur stimuleert het vermogen van de huid om water te binden en heeft een gunstige invloed op het metabolisme van de huid. Tegelijkertijd helpt het bij de ontwikkeling van bindweefsel en dus elasticiteit van de huid. Het is rijk aan calcium en magnesium, en kalmeert en verzacht.

Siliconen: siliconen zijn polymeren die hittebestendig zijn, en goed bestand tegen o.a. UV-licht en oxidatie en hebben een lage toxische waarde. De hier gebruikte siliconen zijn verkregen uit silicium (ofwel kiezelzuur), een spoorelement dat na zuurstof het meest voorkomende element op aarde is. Kiezelzuur is essentieel bij de vorming van bindweefsel, en zorgt samen met collageen, elastine, hyaluronzuur en glucosamine voor de stevigheid van het weefsel. De unieke vloeibare vorm van deze substantie zorgt voor een zijde-achtige textuur die soepel over de huid glijdt, niet plakkerig of vet aanvoelt, en sterk waterbindende eigenschappen heeft. Het helpt daardoor tevens de huid hydrateren, rimpels op te vullen.

Silybum marianum fruit/lecithine/carnosine/tocoferol: een speciale mix van actieve peptiden die rimpels ontspant en collageenverstijvingen voorkomt.

Sinaasappelextract: wordt gewonnen uit de schil van de sinaasappel en heeft een zuiverend, ontgiftende en kalmerende werking op de huid.

Sinaasappelolie: verzorgt, verzacht en kalmeert, stimuleert het regeneratievermogen en verzorgt de ouder wordende huid evenals ruwe en verhoornde plekken. Ze maakt de epidermis zacht, bevordert de doorbloeding, stimuleert de lymfestroom en lost stuwingen in het weefsel op.

Skin-tightener ST™: zeewier- en tarweproteïne complex dat de huid verstevigt, de spankracht en het vochtvasthoudend vermogen vergroot.

Smeerwortel (comfrey): een kruid dat voor veel medicinale toepassingen gebruikt wordt. Smeerwortel is rijk aan allantoine, een stof die goed door de huid wordt verdragen, via de huid diep in de weefsels kan doordringen en vormen van weefselbeschadiging kan herstellen. Stimuleert cel-regeneratie en werkt verzachtend en kalmerend. Herstelt de vochtbalans en houdt de huid soepel.

Sodium ascorbyl fosfaat (vitamine C): een van de meest stabiele en actieve vormen van vitamine C in hoge concentratie. Bij aanbrenging op de huid, zet deze vorm van vitamine C zich op natuurlijke wijze om in L-ascorbinezuur (doordat het reageert met het natuurlijke, in de huid aanwezige enzym fosfatase).

Sodium hyaluronate™: dit hoogwaardige ingrediënt is een dermatologische vochtinbrenger dat na een technologisch proces is verkleind en homogeen gemaakt. Hierdoor wordt het gemakkelijker ‘herkend’ op cellulair niveau waardoor het de penetratie en effectiviteit verbetert. Hyaluron, een huideigen ingrediënt, kan het veelvoudige van zijn eigen moleculair gewicht aan water binden, zorgt zo voor meer volume in de huid en heeft daardoor een rimpelopvullend effect.

Soja: rijk aan isoflavonoïden, plantaardige hormonen die het effect van oestrogeen imiteren.

Spirulina: spirulina is de botanische naam voor een blauwgroen micro algextract dat behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld; het zit boordevol fytonutrienten die de huid voeden en remineraliseren.  Spirulina heeft geen buitenste celwand en kan daardoor snel en goed in de huid dringen. Het bevordert celvernieuwing en stimuleert het metabolisme van de huid. Het wordt daarom ook vaak toegepast om wondheling te versnellen en littekentjes te verminderen. Spirulina heeft tevens een ontgiftende werking, brengt het vochtgehalte in de huid in balans en stimuleert de elasticiteit in het epidermis. Het bevat voor de huid essentiele oligo-elementen en helpt het huidoppervlak te hydrateren en beschermen.

Squalane: komt van nature voor in de huid; het is een vettig, olieachtig bestanddeel en een natuurlijke vochtinbrenger. Vanaf het 25e levensjaar verliest de huid haar vermogen dit ingredient aan te maken, wat zorgt voor veroudering. Toegevoegd in cremes dringt het snel en diep door in de huid, waar het zich mengt met collageen en elastine. Squalane kan tevens worden gevonden in diverse natuurlijke bronnen, zoals groente en vis.

Stearinezuur: vetzuur dat in alle natuurlijke olien en vetten voorkomt. Dit vetzuur wordt uit plantaardige olie bereid.

Sugar maple (suikeresdoorn) extract: exfolieert, maakt de huid gladder en egaler, verbetert teint en textuur.

Suikergranules: suiker is een ideaal ingrediënt om een gevoelige en droge huid mee te scrubben: op suiker gebaseerde exfoliërende middelen zijn milder dan op zout gebaseerde middelen maar hebben evengoed scrubbende eigenschappen. Verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een zijdezachte huid zonder de huid te beschadigen.

Suikerriet extract: een alfahydroxy- oftewel fruitzuur (AHA) dat helpt oude, dode huidcellen van de bovenste huidlagen te verwijderen. Bevordert tevens een strakkere huidstructuur.

T

Tartaric acid (wijnsteenzuur): krachtige antioxidant werking, verbetert de elasticiteit, verwijdert dode huidcellen en voorziet de huid van voedingsstoffen.

Tarwekiemolie: bevat naast vitamine E andere begeleidende stoffen zoals provitamine A, vitamine F, lecithine en sterine. Tarwekiem-olie wordt vaak ingezet vanwege haar anti-oxidatieve eigenschappen.
Tarwekiem-olie bewijst goede diensten bij de droge huid, bij overmatige verhoorningen, bij teleangiëctasieën (door opheffing van congestie in de chronisch verwijde haarvaten), bij acne (door bevordering van de doorbloeding), en bij de oudere huid (door stimulatie).

Tea tree: reguleert de talgklierwerking en werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Regelmatig gebruik geeft de huid rust en een zichtbare verbetering van de teint en verfijning van de huidstructuur en helpt evt. uitbraak van onzuiverheden voorkomen.  De antioxidantwerking ondersteunt de collageen aanmaak.

Tetrahexyldecyl ascorbaat (vitamine C): een revolutionaire, vetoplosbare vorm van vitamine C met het vermogen schade als gevolg van UV-straling en vrije radicalen aan te pakken en de teint te verhelderen. Het is tevens een co-factor in de productie van collageen en elastine, en heeft daarmee krachtige anti-age eigenschappen.

Titanium dioxide: een effectieve, natuurlijke reflector van zonnestraling en UV-A en UV-B barriere. Door het aanbrengen van titanium dioxide op de huid worden zonnestralen teruggekaatst, in plaats van in de huid door te dringen.

Tocoferol (vitamine E): een effectief, vetoplosbaar antioxidant dat de huid beschermt tegen uitwendige (zon, tabak, ultraviolette stralen, verontreiniging) en inwendige schade (door vrije radicalen die onze celmembranen aanvallen). Bovendien bevordert het de microdoorbloeding van de huid. Omdat vitamine E de lipidefilm (vet) versterkt die de opperhuid beschermt, houdt de huid het vocht beter vast, waardoor ze beter wordt gehydrateerd. De huid blijft langer tonisch en stevig. Het absorbeert UV-B-stralen en kan dus een beschermend effect hebben op de (huid)celmembranen.

Tocoferyl acetaat: van vitamine E (tocoferol) bestaan vele vormen. Tocoferylacetaat is de meest effectieve vorm. Het is een effectief, vetoplosbaar antioxidant dat een beschermend effect heeft op de celmembranen. Het absorbeert UVB-straling, en beschermt de huid tegen uitwendige (zon, tabak, verontreiniging) en inwendige schade (door vrije radicalen die onze celmembranen aanvallen). Hierdoor blijven de huidcellen en haarvaatjes gezond. Bevordert tevens de microdoorbloeding van de huid. Omdat vitamine E de lipidefilm versterkt die de opperhuid beschermt, houdt de huid het vocht beter vast en wordt beter gehydrateerd. De huid blijft langer tonisch en stevig.

Toverhazelaar (hamamelis virginiana): regenereert de huid, bevordert haar doorbloeding en gaat infectie tegen, samentrekkend, ontstekingsremmend, verzacht, verfrist.

U

Unisteron Y-50™: een klinisch onderzocht complex van hoge concentraties yamwortel en sojaextract, dat op natuurlijke wijze de hormonale activiteit in de huid in balans brengt. Optimaliseert het vocht- en vetgehalte en de elasticiteit.  Unisteron gaat de afbraak van collageen- en elastine (veroorzaakt door vermindering van oestrogeen) tegen. Dit helpt de hormonale balans in de huid te herstellen en fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen. Het stimuleert tevens de aanmaak van nieuw collageen.

Urtica dioica (brandnetel): werkt ontstekingsremmend, anti-irriterend, reinigend,doorbloedend, ontvochtend en kalmerend.

V

Venkel: zorgt voor betere vochopname, ontstekingsremmend. Aan venkel worden eigenschappen toegeschreven die gunstig werken bij acne en een vette huid. Remt de talgproductie enigszins.

Vijgextract: rijk aan pectine en draagt bij tot het op peil houden van de natuurlijke parameters van de huid. De vijg is bekend om zijn vochtinbrengende eigenschappen en verleent de huid zachtheid en comfort. Antibacterieel, kalmeert, verzacht, hydrateert en verstevigt.

Vitamine A (retinol/retinylpalmitaat): een antioxidant dat de bij uitwendig gebruik de mitose (celdeling) activiteit van de huidcellen en daardoor weefselopbouw verhoogt. Beschermt de buitenste huidlagen, stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels en bevordert bovendien de doorbloeding, wat een frissere teint geeft. Vitamine A wordt ook ß-caroteen genoemd en blinkt uit door zijn ontstekingsremmende en antiseptische werking voor de huid. Caroteen verdiept de bruining en beschermt tegen huidbeschadiging en invloeden van zonlicht.

Vitamine B: hydraterend, voedend, ontstekingsremmend.

Vitamine B complex: ontstekingsremmend, antioxidant.

Vitamine B3 (niacinamide): zorgt voor aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren, deze versterken de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Niacinamide staat er tevens om bekend pigmentvlekjes in de ouder wordende huid te verminderen en heeft ontstekingsremmende en kalmerende werking, wat het een geschikt ingrediënt maakt voor acne, rosacea of rode vlekjes.

Vitamine B8 (biotine of vitamine H): helpt tegen een droge, schilferige huid.

Vitamine C: een krachtig antioxidant en belangrijke co-factor in de productie van collageen en elastine. Pakt pigmentatieproblemen aan, neutraliseert vrije radicalen en regenereert vitamine E. Als fruitzuur helpt het tevens de teint en textuur van de huid te verbeteren door het verwijderen van dode huidcellen. Kan aanwezige schade, veroorzaakt door UV-straling, helpen terug te draaien en beschermt tegen toekomstige zonschade. Vitamine C gaat roodheid tegen en versnelt het genezingsproces van de huid.

Vitamine C ester (ascorbyl palmitaat): een type vitamine C die niet alleen wateroplosbaar, maar ook vetoplosbaar is. Daardoor heeft het een veel grotere en effectievere werking. Het heeft een krachtig beschermende antioxidant werking en helpt reeds ontstane huidschade te repareren. Vitamine C is essentieel in de vorming van nieuw collageen in de huid. Hierdoor wordt de huid steviger en worden minder rimpels gevormd.

Vitamine E (tocoferol): een effectief, vetoplosbaar antioxidant dat de huid beschermt tegen uitwendige (zon, tabak, ultraviolette stralen, verontreiniging) en inwendige schade (door vrije radicalen die onze celmembranen aanvallen). Bovendien bevordert het de microdoorbloeding van de huid. Omdat vitamine E de lipidefilm (vet) versterkt die de opperhuid beschermt, houdt de huid het vocht beter vast, waardoor ze beter wordt gehydrateerd. De huid blijft langer tonisch en stevig. Het absorbeert UV-B-stralen en kan dus een beschermend effect hebben op de (huid)celmembranen. Tocoferol is de meest effectieve vorm van vitamine E.

Vitamine F: vitamine F kan niet door het lichaam zelf worden aangemaakt en moet door de huid uit voeding en cosmetica opgenomen worden. De westerse voeding bevat jammer genoeg niet voldoende vitamine F. Toevoeging aan cosmetica vervult daarom een reële behoefte. Vitamine F wordt ingezet ter bestrijding van de droge en ruwe huid en helpt de celwanden te versterken.

Vitamine H (biotine of vitamine B8): helpt tegen een droge, schilferige huid.

W

Walnoot: zeer fijngemalen walnootschillen zorgen voor een natuurlijke, exfoliërende werking.

Withonyl™: helpt de productie van melanine onder controle te houden door niet alleen de in de huid geproduceerde hoeveelheid melanine, maar ook de enzymen die een rol spelen bij de aanmaak van melanine af te remmen. Withonyl wordt dan ook gebruikt om pigmentatieproblemen in het gezicht aan te pakken, en is daarmee tevens een belangrijk anti-age ingredient. Het is tevens rijk aan xylose en galactose uit rode zeealg.

Wijnsteenzuur (tartaric acid): krachtige antioxidant werking, verbetert de elasticiteit, verwijdert dode huidcellen en voorziet de huid van voedingsstoffen.

Wilgenbast: de oorspronkelijke bron van salicine en een natuurlijk alternatief voor synthetische salicylingrediënten. Wilgenbast extract reinigt, bevordert de celvernieuwing en kalmeert de huid.

Witte netel: zuivert, desinfecteert, zorgt voor celvernieuwing en verfijnt de huidstructuur; de huid wordt zachter, stralender en voelt comfortabel aan.

Witte thee extract: bevat 3x meer polyfenolen dan groene thee extract en heeft daarmee als antioxidant een uitzonderlijk hoge waarde om de huidcellen tegen vrije radicalen te beschermen. Daarnaast verbetert witte thee het huideigen afweermechanisme: uit onderzoek blijkt dat het de activiteiten verhindert van enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van elastine en collageen. Witte thee extract bevat tevens vele waardevolle vitaminen zoals B, C, E en K: belangrijk voor de werking van de huidfuncties.

Wortelolie: een NMF (natural moisturizing factor) die vet- en watergehalte in de huid op peil helpt te houden. Wordt uit een hoogwaardig wortelextract samengesteld. De olie bevat naast carotinen (carotenen) en carotinoïden tevens tocoferolen (vitamine E) en andere waardevolle stoffen. Caroteen is pro-vitamine A, d.w.z. dat het een voorloper is van vitamine A. Bij toediening op de huid wordt caroteen door talgkliercellen omgezet in vitamine A. Deze ontdekking verklaart waarom huidafwijkingen veroorzaakt door vitamine A gebrek uitwendig door caroteenhoudende cosmeticaproducten bestreden kunnen worden. Vitamine A verhoogt bij uitwendig gebruik de mitose (celdeling) activiteit van de huidcellen en bespoedigt daardoor weefselopbouw. Zij beschermt de buitenste huidlagen en werkt overmatige verhoorning van de huid en haarfollikels tegen. Vitamine A bevordert bovendien de huiddoorbloeding zodat een frissere teint ontstaat. Caroten verdiept de bruining en beschermt tegen huidbeschadigende invloeden van zonlicht.

Y

Yam: bevat Diosgenin, dit zijn plantaadige hormonen, die op natuurlijke wijze de hormoonactiviteiten ondersteunen.

Yerba maté: dit thee extract komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en bevat praktisch alle vitamines. Maté staat erom bekend de 24 vitamines en mineralen (waaronder vitamine A, C, E, B1, B2 en B5), 15 aminozuren en 11 polyfenolen (krachtige antioxidanten) te bevatten. Een supervoedend ingredient voor de huid dus! Het bevat daarnaast cafeine, wat het een uitstekend ingredient voor oogserums en -cremes maakt; de cafeine stimuleert de bloedcirculatie waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd, want helpt vochtwallen en donkere kringen te verminderen.

Z

Zeeaster (aster tripolium) olie: kalmeert de geirriteerde huid, vermindert roodheid,  gezwollen huid en huidblaasjes.

Zeewier dulse (palamaria palmate) extract: zeepeterselie groeit in een voedingsrijke zoutwateromgeving en heeft een sponsachtige structuur. Door een biofermentatieproces ontstaat een grote metabolische activiteit, wat deze plant zo enorm krachtig maakt. Het heeft een hoog proteinegehalte, en is rijk aan mineralen, vitaminen, aminozuren en sporenelementen. Zeepeterselie is zeer rijk aan antioxidanten, vult het energieniveau in de huid aan, kalmeert en zorgt zo voor een gezonde, energieke huid. Uit verschillende onderzoeken blijkt tevens dat het glycolipides (suikervetten) die de huid verslappen afbreekt, en zo een anti-age effect heeft.

Zeewier: rijk aan vele vitaminen als vitamine A1, B1, B2, B6, B12, C, E en K, panthotheenzuur, foliumzuur en niacine. Het bevat tevens een grote hoeveelheid mineralen, in het bijzonder mineralen zouten, potassium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer, zink en mangaan. Zeewier staat erom bekend het cellulaire metabolisme te stimuleren, de huid te remineraliseren, weer in balans te brengen en de circulatie te verbeteren.

Zinkoxide: een effectieve, natuurlijke sunblocker, geeft de huid een fysieke barriere tegen zonnestralen; anti-irriterend.

Zoete amandelmelk: verzachtend, voedend, hydraterend, bevat vitamine A

Zoete amandelolie: wordt goed door de huid opgenomen, en laat geen ongewenst vetfilmpje achter. Zoete amandelen bevatten olie, eiwitten en koolhydraatverbindingen. Amandel-olie werkt verzachtend en soepelmakend op de huid. De olie verhindert bovendien vochtverlies van de opperhuid, waardoor een betere vochtbalans verkregen wordt. Bittere amandelen komen niet in aanmerking omdat zij kunnen leiden tot de vorming van giftige stoffen.

Zoethoutwortel extract: kruid dat bekent staat om zijn kalmerende en helende werking. Heeft een oplichtende werking doordat het de werking van tyrosine vertraagt. Tyrosine is een enzym dat de productie van melanine (pigmenten die de huid verkleuren) regelt. Hierdoor kunnen (verworven) pigment- of opeenhopingen van afvalstoffen effectief worden afgebroken, zónder dat de huid hiervan schade ondervindt. Zoethout extract heeft naast de huidoplichtende werking bij de donkere verkleuringen, ook een anti-irriterende werking en is daarmee zeer goed en veilig als plaatselijke ondersteuning te gebruiken bij huidirritaties van zelfs de meest gevoelige huidtypen.

Zonnebloemolie: bron van meervoudig onverzadigde vetzuren. Bevat de vitaminen B1, E en de mineralen calcium, chloor, ijzer, magnesium, natrium, fosfor, zwavel en silicium. Versoepelt en verzacht, vermindert huidirritaties en zorgt voor een betere doorbloeding van de huid.

Zwarte bes extract: samentrekkend, antioxidant eigenschappen

Zwarte bes olie: rijk aan essentiele vetzuren en gamma-linoleenzuur (GLA), dat helpt de elasticiteit van de huid te behouden. Hydrateert, maakt de huid soepel en zacht en versterkt.

Zwavel: remt talgafscheiding van de huid waardoor puistjes snel uitdrogen. Zwavel wordt snel door de huid opgenomen en zorgt tevens dat weefsels soepel, elastisch en stevig blijven.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt