clean cosmeceuticals

Pay-back time na je 30e

Kennen jullie onze vriendinnen van Holistik al? Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt schrijven over al dat holistisch is. Karlijn vertelt in een nieuw artikel hoe ze in aanraking is gekomen met emerginC en wat dit betekent voor haar huid. Net op tijd trouwens want bijna 30...:

Lees het volledige artikel hier >>>

Niet altijd even zorgvuldig met je huid omgegaan? Vanaf je 30e levensjaar krijg je daarvan de rekening gepresenteerd. Ik ging op bezoek bij paramedical skincare therapist Anabella en kreeg de harde waarheid te horen. En laat ik nu net binnenkort de 30 aantikken…

Pay-back time: Na je 30e krijg je de rekening van je huid gepresteerd

anabella silke en karlijn van holistic

De missie van Anabella (foto: links) is het vertrouwen van de huid herstellen in hoe we haar behandelen:

“Onze huid is als een memory card en onthoudt alles: van puistjes uitknijpen met de harde hand tot de boel stuk peelen voor een egaal velletje. Maar ook de verzorgende maskers en liefdevolle kruidenstoombaden die juist een positief effect hebben worden onthouden. De directe resultaten van je skin rituals zijn niet gelijk zichtbaar. Rond je 30e levensjaar krijg je de rekening echter wel gepresenteerd. ‘Pay-back time’ zoals ik dat noem. Ineens werken vertrouwde producten averechts en wordt je huid veeleisender. De huidzonden beginnen langzaam aan het licht te komen”. ~ Anabella Ben-Ishai Been, Hoofdtrainer Indigo Cosmetics, Paramedische schoonheidsspecialiste.

Silkes verhaal

Even terug naar het begin. Vriendin Silke (foto: midden) is importeur EmerginC in Nederland: een tof skincare merk uit Brooklyn, New York dat natuur en wetenschap combineert in een potje of flacon. Silke vloog de wereld over als model. Haar huid had dus het nodige te verduren met als gevolg: onrustig en hyper gevoelig. Tijdens een zoektocht naar een skincare merk dat haar daadwerkelijk kon helpen, stuitte ze op EmerginC. En dat was liefde op het eerste gezicht. Ondertussen was Silke al druk bezig te bedenken hoe ze deze fantastische vondst op de Nederlandse markt kon brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Want niet veel later was ze naast model, ook importeur van EmerginC. Dan komen we nu aan bij het punt hoe Anabella in het verhaal belandde: als paramedical skincare therapist is ze nu zo’n 6,5 jaar verbonden aan het merk.Extracties zijn haar favoriet. Puistjes, mee-eters en gerstekorrels hebben geen schijn van kans bij Anabella. 

Stop met vitamine A creme

En zo eindigde ik – op Silkes uitnodiging – in de stoel bij Anabella om EmerginC zelf te ervaren. Van Anabella kreeg ik op mijn kop: “Stop met vitamine A crème smeren en peelings. Dat heb je helemaal niet nodig. Je bent prachtig en hebt een mooie huid met hier en daar wat couperose op je wangen. Ook heb je verstopte poriën. Op zich geen slecht teken. Het betekent dat je huid haar werk doet, dode huidcellen afscheidt en talg produceert. Door het gebruik van vitamine A creme en peelings is je huid gedehydrateerd”. Allright, in de prullenbak dus met die tube vitamine A crème. Met een wat beteuterd gezicht gooi ik ook maar meteen mijn stapeltje doktersrecepten weg. Zo kom ik niet in de verleiding om stiekem toch een nieuwe tube te halen bij de apotheek.

EmerginC, Karlijn Visser, skincare, beautyStappenplan

Ik krijg een stappenplan mee naar huis om mee aan de slag te gaan, gebaseerd op de huid reinigen, onzuiverheden voorkomen en de boel corrigeren met een actief serum gefocust op een special skin target. Uiteraard is voeden, hydrateren en beschermen met een crème ook van belang volgens Silke. “Het vinden van de natuurlijke balans van de huid is belangrijk en daar kan EmerginC bij helpen. Mensen grijpen te vaak en te veel naar agressieve methoden om in maffia-stijl een probleem meteen om zeep te helpen. Ondertussen zetten ze daarmee ook onbewust de deur open voor langdurige schade en nog veel meer huidproblemen”.

Wat werkt voor jou?

Silke’s advies om te weten wat voor jou huid het beste werkt: “Ga langs bij een salon in de buurt, of mail ons een foto en een beschrijving van je huid, je wensen en klachten en wat je nu gebruikt. We maken dan een advies op maat want onze lijn is ontworpen om te customizen. Erg belangrijk! Soms zijn er zelfs verschillende zones in je gezicht met verschillende behoeften. Al merken we dat naarmate een huid meer in balans komt je dat steeds minder hebt”.

Meer info over Anabella of een facial bij haar ondergaan? Dat kan vanaf €65. Speciaal voor Holistik biedt ze je een korting van 20% aan op je eerste behandeling bij haar. Check anabellaamsterdam.com en vertel Anabella dat je via Holistik komt. 

Wil je ook net als Karlijn een emerginC-stappenplan op maat? Kijk voor een salon bij jou in de buurt >>>

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt