clean cosmeceuticals

PIE IN YOUR FACE 

Silke van Indigo Cosmetics, die zich al jaren bezighoudt met zuivere en goede ingrediënten voor op het gezicht, wilde graag een paar vragen stellen aan good food queen Miljuschka Witzenhausen, die hetzelfde in de keuken doet met zuivere en goede ingrediënten. Pie in your face!

Toen Miljuschka jaren geleden geforceerd werd haar leven om te gooien, besloot ze tegenslag als kans te zien en haar kooktalent in te zetten voor haar levensonderhoud. Dit heeft geleid tot een waar imperium met eigen tv shows, boeken en servieslijnen, en dat vinden wij heel erg knap! Daarbij is Miljuschka zelf ook te mooi om waar te zijn natuurlijk.

Miljuschka en Silke kwamen elkaar tegen waar superfood ingrediënten hun functie op een andere manier bewijzen: de zuivere producten van emerginC. Veel van de ingrediënten in de 3 lijnen van dit merk gebruikt Miljuschka wekelijks, zoals bessen, avocado, komijnzaad, kurkuma en cacao. Daarbij is emerginC een cosmeceutical, dat ook wetenschappelijke doorbraken implementeert voor optimaal resultaat. En bewust produceert, ook belangrijk voor Miljuschka.

Bij een drukke moeder die een eigen bedrijf leidt en vaak make up opgepleisterd krijgt, heeft de huid nogal te lijden. Stress, gebrek aan slaap, reactieve, onrustige huid van de make-up en een onregelmatig leven met veel reizen... Je moet er mee zien te dealen.

Toen Miljuschka met wat huidvragen bij ons kwam, herkende Silke het meteen. Omdat zij precies hetzelfde heeft doorgemaakt toen ze model was. Wat doe je met een overbelaste huid, die tegelijkertijd droog, vet en gevoelig aanvoelt? En waar je toch alvast wat anti-aging geschut in wilt zetten omdat je op je 60ste niet met je tong bij je wallen wilt kunnen, maar ook niet net zo strak getrokken en vastgeniet zijn als een barkruk? Gelukkig heeft iemand altijd antwoord en dat is onze eigen Moeder Natuur. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen om er snel weer fris uit te zien, als je maar weet wat; en daar stellen we Miljuschka graag een paar vragen over.

Wat zijn jouw go-to rescue producten als je een oppepper nodig hebt of een kleine crisis beleeft? Om te eten én te smeren? Ja die crisis is er regelmatig. Ik heb vaak een jet lag en slaaptekort en ga daarvan ook slechter eten. Nu een verbouwing erbij. Dan is Anabella van Anabellas Beauty Room  (hoofdtherapeute van emerginC) mijn life line. Wat een powervrouw is dat! In wat voor toestand ik ook aan kom zetten, zij weet mijn huid altijd weer beter te maken. Zij werkt samen met je huid, in plaats van een strijd aan te gaan.

Wat betreft het eten — tja, eten is mijn drug. In stressvolle periodes neig ik naar te veel eten. Gelukkig houd ik veel van groente en fruit. Mijn moeder had vroeger een groentekraam op de markt en ik heb alles leren eten, zelfs de wat sterkere smaken. Ik kan bakken met watermeloen eten, maar ook mango, grapefruit en groene groenten. Het is nu asperge seizoen en je kunt mij niet gelukkiger maken!

Bij echte huid noodsituaties bel ik Anabella, maar thuis gebruik ik het emerginC multi vitamin retinol serum. Ik heb het idee dat die gekleurde balletjes (M’s heerlijke manier van product duiden!) meteen effect heeft. Mijn huid wordt er rustiger en mooier van.

Wat is je ultimate lievelingsproduct? Van welk product vind je dat iedereen het zou moeten hebben? Dat serum dus. En de Lavender toner, die is fantastisch. Ruikt heerlijk en werkt echt.

Geloof jij dat als je bepaalde dingen eet, dat effect heeft op je huid? Kim Kardashian zegt dat ze een maand voor een shoot geen alcohol drinkt, omdat dat effect schijnbaar zo lang zichtbaar blijft. Heb jij dingen die je niet of vooral wel eet voor een draai dag of shoot Ik let helemaal niet op mijn eten voor een shoot. Ik tik rustig nog een Whopper weg als ik daar zin in heb. Onlangs had ik voor de Linda een shoot en dan ga ik met tegenzin 3x per week sporten, maar houd daar dan ook onmiddellijk mee op als die shoot achter de rug is. Ik had nu voor de Beau Monde een shoot en deed lekker helemaal niks, en dacht, ik accepteer mezelf zoals ik ben, dan doet de rest van de wereld het vast ook. De reacties op de foto's zijn heel goed, in elk geval, dus ik denk dat dat waar is. 

Dat komt trouwens ook omdat ik inmiddels een goed team om me heen heb weten te verzamelen. Wat je ziet bij al de sterren op tv, is echt niet het werk of de prestatie van een persoon, OOK het uiterlijk niet. Daar komt een heel team aan te pas.

Ik moest mezelf echt een beauty regime aanleren. Ik heb me daar nooit zo mee bezig gehouden en was er nooit goed in. Ik ben goed in koken, maar van al het andere dat bij mijn werk hoort, had ik nul sjoege. Stuur mij een kledingwinkel in of een Douglas, en ik kom geheid met een tas vol van het verkeerde thuis, dat uiteindelijk ongebruikt achter in een kast eindigt.

Ik merk wel dat mijn huid steeds meer onderhoud nodig heeft. Toen ik bij TMF begon kreeg ik de tip om vooral meteen mijn make-up er af te halen na een draaidag. Ik dacht, zie ik er net helemaal af uit, ga ik t er toch niet afhalen? Had er nul last van. Nu merk ik dat je aan het eind van de dag echt al een soort uitslag kan hebben van de make-up en de warme lampen in de studio.

Met al die wisselende omstandigheden, reizen, andere klimaten, verbouwen... Wissel je dan ook van beauty regime? Wat dat betreft ben ik toch een beetje een autist, haha. Ik heb mezelf, zoals ik al zei, echt moeten aanleren een regime te volgen. En dat doe ik nu trouw, en altijd hetzelfde. Wat Anabella mij adviseert. Dat werkt voor me en experimenteer ik verder niet mee. Als ik toch sjoemel omdat ik iets vergeten ben mee te nemen of omdat op is, merk ik dat meteen.

Wat betekent schoonheid voor jou? En leeftijd? Mag jij jezelf mooi vinden? Ik vind dat ik goede hardware heb, zullen we maar zeggen. En ik doe inmiddels wel mijn best dat te onderhouden. Het is voor mij geen doel op zich, ik zet het in om mijn doel te bereiken, maar hecht er niet bovenmatig veel waarde aan. Bij sommige vrouwen is het een levensinvulling om er zo uit te blijven zien als toen ze jong waren, daar hebben ze alles voor over. Dat heb ik niet .

Met kritiek kan ik best goed omgaan. Mensen hebben recht op hun mening en het is me opgevallen dat kritiek nooit ‘uit stilstand’ komt. Het is een beweging, vanuit de beleving van die persoon zelf. Dus nooit heel objectief. Het zegt meer over de persoon zelf dan over mij. Zo kreeg ik eens te horen dat ik wel gescheiden zou zijn, omdat ik mijn carrière op de eerste plaats zette in plaats van mijn huwelijk. Die persoon kijkt vanuit zichzelf, niet vanuit mijn situatie. Ik kan dat relativeren.

Wat je zegt ben je zelf dus, met recht. Dat zegt ze mooi, en daar kunnen we allemaal wat van leren. Conclusie: Miljuschka is niet alleen mooi om naar te kijken, ze is ook prettig om naar te luisteren. En maakt ook nog killer taarten. 

Volg haar op instagram voor je daily dosis good food, inspiratie en common sense.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt