clean cosmeceuticals

Wat doen antioxidanten voor de huid?

Cellen hebben zuurstof nodig, maar langdurige blootstelling aan zuurstof zorgt voor oxidatie. Bij metalen noemen we dat ook wel roesten. Voordat je gaat griezelen bij het idee dat huidcellen op een roestige spijker kunnen lijken, laten we het gewoon bij oxidatie houden. Wij kunnen het als volgt samenvatten: door alle invloeden van binnen- en buitenaf gaan cellen in kwaliteit achteruit. Logisch dat hoe groter die invloed, des te harder cellen achteruit gaan.

Negatieve invloeden van binnenuit zijn o.a.: verkeerd eten, stress, te weinig slaap, roken, alcohol en hormoonverstoringen. Van buitenaf worden cellen beïnvloed door o.a. alles dat in de lucht zit, alles dat je aanraakt en elke soort straling (zonne-, chemische en elektromagnetische). Dat is nogal wat, arme cellen. Nou zijn er ook goede stoffen en invloeden. Daarmee kunnen de schadelijke effecten tot op zekere hoogte verholpen worden.

Oxidanten versus antioxidanten

De negatieve stoffen en invloeden noemen we oxidanten (vrije radicalen). Deze tasten de cellen aan. Er is bijna een eeuw geleden ontdekt dat bepaalde stoffen de effecten van deze oxidanten tegengaan. Deze stoffen zijn antioxidanten genoemd. Antioxidanten zijn bepaalde vitaminen, groene thee, bepaalde bessen, Q10 enz. Deze antioxidanten zijn vanaf die tijd in toenemende mate aan cosmetische producten toegevoegd. In de loop der jaren werd steeds beter bepaald welke antioxidanten er bestaan en welke het meeste effect hebben. Zo was groene thee een van de eerste stoffen waar de goede werking als antioxidant van ontdekt werd. Antioxidanten ruimen de vrije radicalen op en hebben een tegengesteld effect. Vrije radicalen verouderen en verslechteren de cellen, antioxidanten gaan veroudering tegen en brengen de cellen weer in goede conditie.

Antioxidanten kun je innemen, als thee of als supplement. Doe dat vooral. Daarnaast bestaan er veel producten waar antioxidanten aan toegevoegd zijn. De kwaliteit kan sterk variëren. Het is belangrijk dat de herkomst en kwaliteit van de antioxidanten goed zijn. De overige ingrediënten moeten natuurlijk ook van goede herkomst en kwaliteit zijn. Vervolgens is het belangrijk dat de opname van de antioxidanten goed is en dat de stoffen elkaar niet tegenwerken of hun effecten opheffen.

Bij emerginC zijn de grondstoffen van topkwaliteit en is er uitgebreid onderzocht welke antioxidanten goed zijn voor de huid.

Astaxanthine; een super antioxidant

Een antioxidant met heel krachtige werking is astaxanthine. Het is een stof die door algen geproduceerd wordt of door fermentatie verkregen wordt met rode gist. Astaxanthine is een in vet oplosbare stof en kan door de cellen worden opgenomen. Dit heeft het voordeel dat astaxanthine vrije radicalen zowel binnen als buiten de cel kan opruimen. Naast veel andere gunstige effecten is astaxanthine gunstig voor de huid, omdat het rimpels doet vervagen en het vochtgehalte verbetert. Daarnaast beschermt het de huid tegen UV-stralen en dat speelt natuurlijk een grote rol bij het voorkomen van schade aan de huid. In gebieden met veel luchtvervuiling zal een crème met astaxanthine ook daartegen bescherming bieden.

emerginC Scientific Organics huidverzorging met astaxanthine

Het wordt daarom aangeraden elke dag producten met dit antioxidant te gebruiken. Zoals het emerginC Scientific Organics Peptide Booster Serum; een geavanceerd, actief serum met biologische peptiden tegen huidveroudering. Met ColhibinPF ™ uit rijstextract dat de afbraak van collageen afremt en de huid beschermt tegen stressfactoren die door UV-straling worden veroorzaakt. Ook de emerginC Scientific Organics Eyelight Cream is op basis van astaxanthine; sterk in anti-aging en in de strijd tegen wallen en donkere kringen. Bevordert de afvoer van vocht en afvalstoffen en gaat rimpelvorming tegen.

Alfaliponzuur een van de krachtigste antioxidanten

Alfaliponzuur is nog zo'n krachtpatser. Wel 400x krachtiger dan vitamine C. Met name op gebied van het bestrijden en neutraliseren van vrije radicalen is het Alfaliponzuur onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering en –verslapping. Alfaliponzuur komt in kleine hoeveelheden voor in bijvoorbeeld in lever, spinazie en broccoli. Het is zowel in vet- als in wateroplosbaar en daardoor zowel binnen als buiten de huidcellen werkzaam. Zodra alfaliponzuur de celwanden passeert, heeft het een nog sterker neutraliserende werking op vrije radicalen als buiten de cellen. Alfaliponzuur herstelt en stimuleert tevens de aanmaak en energieopname van huidcellen. Daarbij ondersteunt het de werking van vitamine C, E en H en het co-enzym Q10 door deze, als ze zijn opgebruikt, te ‘recyclen’, waardoor hun vermogen om vrije radicalen te neutraliseren wordt verlengd. Alfaliponzuur verbetert het metabolisme en de energieproductie van de huidcellen, doordat het als molecuul klein genoeg is om door te dringen tot de mitochondria, waar energie wordt geproduceerd. Het helpt tevens de productie van glutathion, een belangrijk antioxidant, dat de aanmaak van vrije radicalen remt en beschermt tegen door vrije radicalen veroorzaakte celschade door bijv. roken UV-straling en blootstelling aan toxinen. Het herstelt tevens de eiwitten in huidcellen, heeft een ontstekingsremmende werking en verzachtend effect op de huid. Bij regelmatig gebruik zal het de huid verfijnen, grove porien verkleinen en de huidtextuur verbeteren.

emerginC producten met Alfaliponzuur

De emerginC Hyper-Vitalizer Cream bevat alfaliponzuur en is onze best verkochte crème omdat hij zelfs de moeilijkste huid weer perfect in balans krijgt. De Hyper-Vitalizer Cream is een dag- en nachtcrème die je huidcellen van nieuwe energie voorziet en een geweldige anti-aging boost geeft.

We kunnen concluderen dat antioxidanten essentieel zijn voor het goed functioneren van de cellen en veel goeds doen voor de huid. Meer weten over onze producten? Volg ons dan ook op Instagram waar we regelmatig posten over onze producten, ingrediënten en toepassingen voor de huid. Klik hier om naar Instagram te gaan.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt