clean cosmeceuticals

What the pep zijn peptiden?

De laatste tijd zie je steeds vaker huidverzorgingsproducten voorbij komen waarin peptiden verwerkt worden. Peptiden zijn bouwstenen van (lange of korte kettingen) aminozuren, die op hun beurt weer de basis zijn voor proteïnen (eiwitten). De peptiden die in huidverzorgingformules verwerkt worden kunnen van natuurlijke of synthetische afkomst zijn en er zijn veel verschillende soorten, zoals pentapeptiden en neuropeptiden die elk een specifieke werking of bepaalde eigenschap wordt toegeschreven. De meeste peptiden doen in elk geval dienst als een vochtbindende stof en hebben ‘celcommunicerende’ eigenschappen om het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Al kunnen peptiden, net als de meeste huidverzorgingingrediënten, op zichzelf geen grote wonderen verrichten, kunnen ze in een skincareformule wel een bijdrage leveren aan het behoud van een sterke huidconditie, stralende gloed en een glad, zacht huidoppervlak. Om daadwerkelijk iets voor de huid te kunnen betekenen, een belangrijke voorwaarde voor emerginC, is het echter van belang dat de peptiden in de juiste dosering gemixt worden met andere actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur en krachtige plantextracten, zodat ze elkaar in werking kunnen versterken.

emergincswiftliftpeptidefirmingserum1emerginC Swift Lift Peptide Firming Serum 

Deze baanbrekende formule bestaat uit een effectieve mix van actieve matrikine oligopeptiden (‘boodschappers voor de cellen’),  gepatenteerde tetrapeptiden (stimuleren de celvernieuwing), uit algen afkomstige peptiden (verstrakkende werking), hyaluronzuur en diverse plantextracten die direct voor een zichtbaar verstevigend en hydraterend effect zorgen. Na verloop van tijd zal ook de duidelijke zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels afnemen. Werking: geschikt voor dagelijks gebruik om zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen. De huid krijgt een jeugdige, egale en stralende uitstraling.

emerginC Scientific Organics Peptide Booster Serum

De Scientific Organics serie bestaat uit producten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan 70% van biologische teelt. Het nieuwe Peptide Booster Serum bevat dan ook een geavanceerde, actieve peptide van natuurlijke herkomst: ColhibinPF ™ uit rijstextract, dat de afbraak van collageen kan afremmen en de huid kan beschermen tegen stressfactoren die door UV-straling worden veroorzaakt. De formule is ook verrijkt met bamboo-extract (rijk aan silica), een concentraat van granaatappel, rode algenextract, superfood kombucha en hét antioxidant waar iedereen het over heeft: astaxanthine, een krachtige carotenoïde die zowel in algen, plankton als vissoorten voorkomt. Werking: gebruik het serum dagelijks onder dag/nachtverzorging om de huidconditie te versterken, een doffe, vlekkerige teint te egaliseren, en tekenen van huidveroudering aan te pakken.

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt