clean cosmeceuticals

Eten tegen rimpels

Annemarie Postma: “Mijn eetmethode is vooral ook een krachtige anti aging methode!”

Een grote, trouwe emerginC fan van het eerste uur is voormalig model, schrijfster, voedingsdeskundige en inspirator Annemarie Postma. In haar nieuwste boek, “The Sitting Chef”, legt ze uit hoe ze zo gezond, slank en stralend blijft ondanks het feit dat ze al ruim 36 jaar in een rolstoel zit en waarom ze heel bewust voor de cosmetica producten van emerginC kiest.
Door: Silke van der Laan

Wie is Annemarie Postma?
Annemarie Postma is een Nederlandse bestsellerauteur, spreker, inspirator, voedingsdeskundige en ‘sedentair expert’. Annemarie won in 1991 de prefinale van de internationale modellenwedstrijd Elite’s Look of the Year en werd daarna het eerste Europese fotomodel met een zichtbare handicap. Liet zich in 1995 fotograferen voor de Playboy. Had acht jaar een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Startte in 1996 met het schrijven boeken over spiritualiteit en gezondheid, die internationaal succes oogstten. Ze geeft over ook lezingen over deze thema’s. The Sitting Chef is haar 16e boek.

Jij leidt gedwongen een extreem zittend leven en toch ben je super fit, ben je perfect op gewicht en straal je ongelooflijk veel energie uit. Hoe kán dat?

“Ja, haha, dat vraagt iedereen me dus. En daarom dit boek. Het komt door manier van eten. De basis daarvan is gelegd in mijn jeugd. Toen ik in de tachtiger jaren een dwarslaesie kreeg en in een rolstoel terechtkwam, was er geen kennis over de gevaren van overmatig zitten, laat staan over de juiste voeding voor mensen zoals ik. Maar ik had een slimme, zelfstandig denkende moeder. Zij verdiepte ze zich in werkelijk alles wat een zittend leven voor mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid zou betekenen. Ze bracht elke dag gezond eten naar het revalidatiecentrum, waar ik vijf jaar lang intern verbleef. Zij snapte toen al dat het niet logisch was om als zittend mens op dezelfde manier te blijven eten als ik daarvoor deed. Dat is mijn redding geweest”.

Voeding speelt dus een heel belangrijke rol in jouw leven?
Jazeker, een cruciale. My life depends on it! Bij wie, zoals ik, een zittend leven leidt, werkt zijn of haar lichaam anders, en daarom moet je ook je voedingspatroon aanpassen. De gevaren voor lichaam en geest van veel zitten zijn enorm. Mensen met een lichamelijke beperking lijden eerder en heviger onder de gevolgen van ouder worden. Leven met een beperking is topsport. Daardoor is het lichaam van iemand met 40 vaak al versleten. Kijk, je kunt te dik zijn en toch gezond, of dun zijn en ongezond. Wat héél onwaarschijnlijk is, is dat je een zittend leven leidt én gezond bent. De meeste mensen uit mijn revalidatietijd leven nu niet meer, of zijn er slecht aan toe. Ons verouderingsproces gaat gewoon véél en véél sneller. Mijn eetmethode is dus eigenlijk ook een krachtige anti aging methode”.

Welke klachten kun je nog meer krijgen als je te veel zit?
Te veel zitten verhoogt, aangetoond, het risico op werkelijk alle denkbare dodelijke ziekten. Zo heb je een enorm verhoogd risico op diabetes 2 (maar liefst 110 % hoger), hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, trombose, osteoporose, vele vormen van kanker (vooral darm en borstkanker), nierziekte, leververvetting, allergieën, depressie en Alzheimer en dementie.

Annemarie weet als rolstoelgebruikster als geen ander hoe moeilijk het is om met een ‘zittend leven’ gezond te blijven. Haar boek bevat niet alleen sleutels tot gezondheid voor lotgenoten, maar voor iedereen!

“Als ík, in mijn situatie, gezond en slank kan blijven en er goed en (tamelijk jong haha) uit kan blijven zien, kan in principe iedereen het. Er zijn zo ontzettend veel mensen moe, te dik en met diabetes 2 die gewoon lópen. Als ik op straat kijk denk ik dan ook vaak: als je zou eten zoals ik, dan zou je in heel korte tijd van al je problemen af zijn. Want als een vrouw in een rolstoel wel slank en gezond kan blijven, dan moet een ‘gewoon lopend iemand’ dat natuurlijk zéker kunnen.

Waarom kies je zo bewust voor emerginC producten?
Cosmetica, die zich via de huid een weg naar binnen baant, is ook voedsel. En als je bedenkt dat elke vrouw gemiddeld twaalf verschillende cosmetische producten per dag gebruikt(!), en mannen ongeveer zeven, dan is het bepaald geen luxe om goed te weten wat er in zit. Want je kunt nog zo goed letten op wat je eet, als je daarnaast achteloos producten op het grootste orgaan van je lichaam smeert, en daarmee dagelijks ziekmakende stoffen rechtstreeks je bloedbaan binnenkomen, dan kan dit ook een hoop in de war schoppen. Dit geldt voor iedereen, maar ... - en dit weten maar weinig mensen- in het bijzonder als je veel zit. Want als je veel zit, dan heeft je lever het veel zwaarder (veel zitten leidt ook tot leververvetting) en heeft je lichaam het moeilijker met het afbreken en afvoeren van gifstoffen.

Dus als je je gezondheid serieus neemt, zorg er dan voor dat je heel goed weet wat je op je huid smeert. Niet op dieren getest, all natural, parabenenvrij en als het even kan vegan (dus helemaal vrij van dierlijke ingrediënten, want die horen gewoon niet op je huid thuis). Dat, is in basis, waar je op moet letten bij je huidverzorgingsproducten- en cosmeticakeuze. Zo is het gekomen dat ik, na een jarenlange speurtocht, gekozen heb voor de geweldige emerginC skin-care producten. Want voeding, cosmetica en ziekte hebben echt alles met elkaar te maken!

Lees meer over Annemarie haar boek The Sitting Chef >>>

Lees meer over emerginC Scientific Organics >>>

 

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt