clean cosmeceuticals

Peel masterclass -welke manier van exfoliëren is het best voor jou?

Een gladde, effen en stralende huid wil iedereen. Daarom worden er ook zoveel verschillende soorten scrubs en peels verkocht. Maar als je niet de juiste kiest, kun je je huid beschadigen of problemen als pigmentatie en break outs erger maken. Daarom deze korte master class.

Drie verschillende soorten

Er zijn drie verschillende soorten product om thuis mee te exfoliëren. Belangrijk is om voor jou de juiste soort te kiezen. Mechanische, fruitzuur en enzymatische peels. (Chemische peels raden wij af voor thuis)

Mechanische: dat zijn de scrubs en de polishes. Ze bevatten stukjes waarmee je de huid polijst. Ze zijn goed om de huid van losse velletjes te ontdoen, en teveel overtollig talg te verwijderen. Belangrijk is om hier zacht mee om te gaan,  in kleine draaiende bewegingen. Je gezicht is geen gootsteen! Ook mag je ze niet op een open, beschadigde huid gebruiken. Ze zijn goed voor klein onderhoud van de huid.  Onze Rawceuticals Red Berry Dual Mask and Gommage is een mooi voorbeeld, waarbij je ook de nodige voeding en hydratatie krijgt omdat het dubbel fungeert als masker.  Voor een prachtige, zuivere huid, met een mooie glow.

Peels : wil je een diepere werking: ga dan voor het fruitzuur. Bij emerginC gebruiken we alleen mooie natuurlijke zuren en niet Chloorverbindingen zoals TCA. Onze Triple Threat Peel is de sterkste. Het is een combinatie van zuren. Alle zuren werken anders, en vormen samen een effectief team voor een gladdere, gehydrateerde huid. De mooie anti aging werking door glycolzuur zorgt dat de huidtextuur fijner wordt, hydratatie op peil wordt gebracht, en collageen- en elastineproductie gestimuleerd wordt.

Retinol heeft een goede anti-rimpelwerking, en melkzuur (uit bosbessen!) zorgt voor hydratatie en een zachte huid. Salicylzuur boent de poriën goed schoon, maar heeft daarbij ook een anti-rimpel werking. Wijnsteenzuur lost de verbinding tussen de dode cellen op zodat de andere zuren ze mooi op kunnen vegen. Echt Teamwerk!  Dit is bij uitstek een goede anti aging peel, dam opvolgen met het Vitality mask voor wervelend resultaat. OOK goed als je last hebt van verstopte poriën of acne littekens hebt.

The Scientific Organics At Home Peel and clarifying kit is bij uitstek geschikt bij pigmentatie en onzuiverheden. Ook hier is een mooi team van verschillende natuurlijke zuren aan het werk. Maar je volgt het op met een clarifying pad, die doordrenkt is met allerlei verhelderende en ontstekingsremmende botanische extracten en pigment vereffenaar Palmaria Palmata.

Enzymatische peels: Deze vorm is minder sterk dan een fruitzuur peel, maar sterker dan een scrub. Plantaardige enzymen lossen dode huidcellen op en zorgen zo op een hele zachte manier voor een grondige schoonmaak. De Scientific Organics Blue Poppy Seed Enzyme Polish heeft drie verschillende enzymen uit papaya, framboos en een chinees paddenstoeltje dat zorgt voor een goed gehydrateerde, supergladde huid. Deze polish is geschikt voor elk huid type. Er zit ook een mechanisch element aan, dat zijn de kleine maanzaadjes. Daar kan je mee scrubben, op ruwe plekjes of rond de neusvleugels, maar je kunt het ook laten. Dan alleen de enzymen hun werk laten doen. Door kurkuma en tea tree blad ook licht antiseptisch en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

ALGEMENE TIPS:

  • Altijd je huid goed reinigen
  • Opvolgen met serum en creme -of eventueel eerst een masker, je huid neemt nu alles extra goed op!-
  • Gebruik spf 30
  • Peel in de zomer liever 's avonds
  • Drink extra water voor de afvoer van gifstoffen
natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt