clean cosmeceuticals

Voor de gevoelige types

AUW zeggen we zelf, als we ons pijn doen. Of @#$%!!, in het geval van sommigen bij ons op kantoor, (we noemen geen namen). Je huid doet hetzelfde, als ze zich gekwetst voelt.

Word je huid snel rood, is ze snel droog en trekkerig, reageert ze op veel producten en heb je vaak uitslag terwijl je nooit acne had in je jeugd? Dan is je huid op haar manier duidelijk aan het maken dat ze gevoelig is, pijn heef of last en je haar beter moet beschermen.

We ontmoette onlangs de knappe Gamze Cilsal, ook zo'n gevoelig type. We hebben haar doorverwezen naar Sarah Piening van Beauty Bewust voor een behandeling en persoonlijk advies over welke producten goed bij haar huid passen. Wil jij ook persoonlijk advies? Maak een afspraak bij een van de salons die werken met onze producten. Bekijk alle locaties hier.

Je kunt met een gevoelige huid geboren zijn, maar het kan ook komen door lang gebruik van de verkeerde producten, die bijvoorbeeld te agressief waren en je huid 'gestript' hebben. Dit zien we vaak bij mensen die dachten juist heel goed voor hun huid te zorgen met veel behandelingen en producten. Duurdere producten bevatten vaak hogere concentraties actieve stoffen, maar helaas ook vaak veel parfum, om het luxe gevoel te verhogen. Synthetische geurstoffen staan in de top 5 van ingrediënten die een huid kunnen overbelasten.

Heb je last van een overbelaste huid, dan is herstel en beschermen de eerste stap. Vergeet al het andere even. Als je huid weer sterk is, kun je vlekken, pukkeltjes en rimpels aan gaan pakken. Al zul je zien, dat als je huid herstelt, deze klachten vanzelf weggaan of minder worden.

Voelt je huid droog aan, dan raden we de cleanser op basis van olie van de Rawceuticals lijn aan. Olie is beter voor een gevoelige huid omdat zelfs water kan uitdrogen. FIJN: geen etherische olien, maar zacht rozenextract en exclusieve oliën uit Hennep en Chia zaad, die de huid helpen herstellen en een barrière vormen. De olie kan ook als treatment gebruikt worden. Breng de olie aan voor het slapen gaan en laat de hele nacht intrekken. De rawceuticals Blend herstelt zelfs de meest aangedane huid. Wel even wennen, de wat vettige structuur en kokos/cacao geur, maar degenen met een gevoelige en bijvoorbeeld een rosacea huid, zweren erbij. Veel 50 plussers met een zeer droge huid, zoals de zusjes Klemann, willen niks anders meer.

emerginC heeft ook een fijne lijn speciaal ontwikkeld voor de droge huid. De Aromatic Cream Tea cleanser bevat drie soorten thee die kalmeren en de huid helpen regenereren. Onze absolute topper is het D-Red serum; vol met alfalfa dat adertjes doet samentrekken en roodheid onmiddellijk minder maakt. Maar ook kamille, bisobolol hop en vitamine E, die kalmeren, roodheid verminderen en hydraterende eigenschappen hebben. Een absolute must voor de gevoelige huid. Daarna moet er een beschermlaag op: hou je van licht, dan ga je voor de scientific organics Glow Guard, heb je een drogere huid dan kies je de Hyper Vitalizer cream, bij een aangedane huid, ga dan voor de Rawceuticals Blend.

Natuurlijk hebben geen van deze topproducten synthetische geurstoffen, parabenen, zeep, verkeerde alcohol of andere ingrediënten die de huid strippen. Pas ook op voor siliconen: die zitten vaak in producten voor een gevoelige huid, omdat ze een zijdezacht gevoel geven (dimethiconen), maar ze sluiten de huid af en ze zorgen dat actieve ingrediënten hun werk niet kunnen doen. In make-up vinden we dat prima, een make-up die op de huid ‘ligt’ is voor dit huidtype vaak beter. Maar ook hier: oppassen voor parfum!

Goed nieuws dus; een makkelijk op te lossen huidprobleem enkel en alleen door deze schadelijke stoffen te vermijden. Met de goede verzorging heb je zo weer een sterke huid die straalt en tegen een stootje kan.
natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt