clean cosmeceuticals

Zeg eens vitamine A

Zeg eens vitamine A aaa...

Waarom vitamine A? Is vitamine A veilig? Retinol/vitamine A? Bij Indigo Cosmetics krijgen we vaak en veel vragen over vitamine A. Er zijn zelfs hele merken om heen gebouwd, en dat het resultaat oplevert tegen rimpels en acne is inmiddels goed bekend en gedocumenteerd. Maar helaas zijn er ook veel berichten over schadelijke neven-effecten; je huid wordt namelijk erg gevoelig voor zonlicht. Pigmentatie problemen liggen op de loer, je kan overgevoeligheden krijgen, je huid kan verzwakt raken, heel erg rood zijn en schilferen.

Lees meer over dit vitamine op onze blog >>>

Welk vitamine A wel?

Daarom gebruiken wij bij emerginC alleen RETINOL, een andere vorm van vitamine A dan retinoic acid (retin-A). Je krijgt dezelfde resultaten, maar gewoon wat langzamer. Ons retinol wordt in ons eigen lab gewonnen uit worteltjes. Het is dus helemaal natuurlijk en goed te verdragen. Bewezen is dat een concentratie van 0,3% gebruikt over een lange termijn de beste resultaten oplevert zonder bijverschijnselen. In emerginC producten zitten om die reden geen hoge concentraties.

Welke producten met vitamine A kan ik veilig gebruiken?

Silke: " Ik heb ooit eens vitamine A creme voorgeschreven gekregen en mijn huid gierde finaal uit de bocht. Het kan best zijn dat onder al die vellen en roodheid minder rimpels zaten maar ik durfde niet lang genoeg in de spiegel te kijken om er achter te komen. Ook verergerde mijn pigmentatie! De producten van emerginC die retinol bevatten kan ik allemaal veilig gebruiken, zonder nare bijwerkingen: Multi-Vitamin + Retinol Serum, Complexion Perfexion, Pomegranate Toner, Triple Threat Peel, Sun SPF, Triple Threat Cream en ons Vitamine C + Retinol Mask. Bekijk de producten hieronder en lees meer.

multivitamine-serum-rosacea

Multi-Vitamin + Retinol Serum

serum-gladde-huid-krijgen

Complexion Perfection

natuurlijke zonnebrand SPF 30 getint met minerale filters 125 ml

Sun SPF 30+ en Sun SPF 30+ tinted

huid-tonic-normale-huid

Pomegranate Toner

peeling-pigmentvlekken

Triple Threat Peel

creme-peeling

Triple Threat Cream

Vitamin C + Retinol Mask

Vitamin C + Retinol Mask

 

natuurlijke ingredienten
geen
parfums
geen
parabenen
geen
kleurstoffen
niet op dieren
getest
geen
pegs
geen
sles
geens
sls
Copyright © 2024 Indigo Cosmetics

Selecteer een Afleverpunt